Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6 AWX Avant] Zwyczajna czarnula, moja pierwsza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

po jakimś czasie postanowiłem podzielić się spostrzenieniami o moim samochodzie - silnik AWX, 5 biegowa skrzynia, ośka. 2 lata temu w chwili zakupu auto było wyposażone w:

• skórzaną trójramienną kierownicę,
  • tapicerkę sport z lędźwiami w kolorze soul,
  • 17 calowe alu - ori Audi,
  • Concerta II,
  • lakier LY9B - Briliant Schwartz,
  • 2 szyby elektryczne,
  • podgrzewane lusterka,
  • obniżone zawieszenie firmy H&R -35mm,
  • dystanse 17 mm,
  • pakiet połysk,
  • wykończenia wnętrza czarny Soul,
  • kierownicę sportową,
  • gałkę skórzaną,
  • podłokietnik podświetlany

Po zapatrywaniu się, podziwianiu furek Bartka, Dominika czy Pawła nabrałem trochę chęci na mody. Do tej pory doposażyłem autko w:

• tempomat,
  • pełen FIS,
  • xenon ze spryskiem i samopoziomem,
  • skórzaną tapicerkę sportową z B7 - czarna skóra z białymi przeszyciami,
  • czarny sufit S-line(do kompletu brakuje mi jednej rączki),
  • wzmacniacz i skrzynię basową JL Audio,
  • RNS-E 2011 z Exeo,
  • listwy drzwiowe z S4(jeszcze nie mam czasu założyć),
  • kupno 15 calowych felg stalowych + ori kołpaki + nowe opony Michelin Alpin A4,
  • kupno 17 calowych opon o rozmiarze 235/45 - mój wybór Vredenstein Ultrac Sessanta,
  • pakiet światło (dziś kminię),
  • pełną elektrykę (czeka na montaż),

W Planach mam:

• kurację odmładzającą lakieru,
  • renowację felg (myślałem o 18, ale wyperswadował mi ten pomysł brat, który jest mechanikiem - dużo ori 18 i 19 przyjeźdza u nas na prostowanie, a ja robie autem trochę kilometrów. 2 powód to nie stać mnie na nowe opony 18 dobrej klasy, a po zdarzeniu drogowym które przeżyłem przez pękniętą oponę, postanowiłem nie oszczędzać)
  • Przód S-line,
  • tylni zderzak S4,
  • podwójny wydech z B7 2.0 TFSi,
  • Lotka S-line,
  • trzymać auto w jak najlepszym stanie.
  • może jakiś mały chip.

W tym miejscu chciałbym bardzo podziękować dominikowi (domin79) za pomoc merytoryczną:wink:.

Kilika fotek:

Po zakupie:

scaled.php?server=89&filename=20110305060iy.jpg&res=landing

scaled.php?server=15&filename=20110305061.jpg&res=landing

scaled.php?server=594&filename=imag0027ks.jpg&res=landing

scaled.php?server=821&filename=imag0034gp.jpg&res=landing

Fotek będzie więcej jak skończę mody, więc wybaczcie te niedopracowanie tematu.

Fotki po modyfikacji wnętrza, do kompletu brakuje mi - łokcia skóra, wymiany tunelu na 2-din bo ten jest powycierany, lampek z przodu, tylnych maskownic Bose, popiołki 2-din (zastanawiam się czy wrzucić srebrne alu szczotkowane), obszycie kiery i gałki u Raggi. Przedstawiam postępy na fotach:

dscn5248q.jpgdscn5249.jpgdscn5251l.jpgdscn5253x.jpgdscn5254q.jpgdscn5255p.jpgdscn5247g.jpg

Opublikowano

Bardzo ładny dupowóz... pogratulować, niech służy!!!

Opublikowano

To co zrobione :kox: plany to jeszcze większy :kox: :kox:

Ładny furacz :wink: to co zrobiłeś przy aucie też wrzucaj fotki :naughty:

Opublikowano

no no furka fajna gratulacje:thumbup1:teraz dzialaj z modami i bedzie malinka

szkoda ze tyle chromu ale na niej ale i tak jest piekna jak na serie

P.S pamietaj o czyms dla mnie :decayed:

Opublikowano
  • Autor
no no furka fajna gratulacje:thumbup1:teraz dzialaj z modami i bedzie malinka

szkoda ze tyle chromu ale na niej ale i tak jest piekna jak na serie

P.S pamietaj o czyms dla mnie :decayed:

Mi się Pawłe podoba chrom. Z czarnym ładnie kontrastuje. Zazdroszczę Ci przodu S-line. Choruje na tą dokładkę. A o tym czymś pamiętam, tylko czekam na części od rpalki i wojtka_a4. Składam i działamy w Twoim temacie.

Opublikowano

elegancka, elegancka...

a co do vredestainów sessanta...

zaciągałeś już gdzieś opinii na temat tych oponek??

2 sezony temu też się na nie napaliłem i zakupiłem. Siedziały na autku od maja do listopada, zrobiłem na nich góra 6000km. w listopadzie zakładałem zimówki i ściągając je (o zgrozo) zostało może 3mm na przednich i z 4 na tylnych. dosyć długo zasuwałem na zimówkach. w kwietniu założyłem je z powrotem. tylko te co były na przedzie dałem na tył. wczoraj byłem zakładać czujniki do opon i z tyłu były SLICKi !!!z przodu jeszcze dobiję je do końca sezonu i w przyszłym roku kupię nowe... na pewno NIE będą to sessanty... może i wyglądają ale strasznie nie trwałe... producent zaleca (na stronie internetowej) ciśnienie w nich 3.0. jak dałem mniej to troszkę bryczka pływała... dodam, że preferuję raczej ekonomiczną jazdę...

pzdr

Opublikowano
  • Autor
elegancka, elegancka...

a co do vredestainów sessanta...

zaciągałeś już gdzieś opinii na temat tych oponek??

2 sezony temu też się na nie napaliłem i zakupiłem. Siedziały na autku od maja do listopada, zrobiłem na nich góra 6000km. w listopadzie zakładałem zimówki i ściągając je (o zgrozo) zostało może 3mm na przednich i z 4 na tylnych. dosyć długo zasuwałem na zimówkach. w kwietniu założyłem je z powrotem. tylko te co były na przedzie dałem na tył. wczoraj byłem zakładać czujniki do opon i z tyłu były SLICKi !!!z przodu jeszcze dobiję je do końca sezonu i w przyszłym roku kupię nowe... na pewno NIE będą to sessanty... może i wyglądają ale strasznie nie trwałe... producent zaleca (na stronie internetowej) ciśnienie w nich 3.0. jak dałem mniej to troszkę bryczka pływała... dodam, że preferuję raczej ekonomiczną jazdę...

pzdr

Dziś odebrałem paczkę z sesantą - one są kierunkowe czy nie?

Opublikowano

co to znaczy kierunkowe?? że muszą być odpowiednio założone do kierunku jazdy?? jak tak, to są kierunkowe :wink:

i oby Ci jak najdłużej służyły...:kox:

Opublikowano

Wnętrze auta musi Cię cieszy za każdym razem jak wsiadasz- daj foty jak to teraz wygląda.

Jak wyrezasz to co zostało będzie ślicznie.

Szybko zakladaj listwy S4 nawet przy,seryjnym body dają rade.

Opublikowano
  • Autor
Wnętrze auta musi Cię cieszy za każdym razem jak wsiadasz- daj foty jak to teraz wygląda.

Jak wyrezasz to co zostało będzie ślicznie.

Szybko zakladaj listwy S4 nawet przy,seryjnym body dają rade.

Problem z tym że liswy leżą w Szczecinie a auto rozgrzabane. Spy photo, zdjątko sprzed kilku dni zanim wsadziłem sufit:decayed:

406468_475007539196475_1240922277_n.jpg

Opublikowano

co prawda robione chyba kalkulatorem :decayed: ale białe przeszycia widać :naughty: :naughty: :naughty:

Opublikowano
  • Autor
co prawda robione chyba kalkulatorem :decayed: ale białe przeszycia widać :naughty: :naughty: :naughty:

HD2 - gówniany telefon. Robią robotę. Myślę aby dać do "Ragi" na przeszycie kierownicę - pół pikowaną, pół normalną + białe nici. Jak myślicie, bedzie kox?

Opublikowano

HD2 - gówniany telefon. Robią robotę. Myślę aby dać do "Ragi" na przeszycie kierownicę - pół pikowaną, pół normalną + białe nici. Jak myślicie, bedzie kox?

Siemianek ma taką fajere z białą nitką:decayed: byłoby :kox:

Opublikowano

kiere cała perforowana rób z białymi nićmi

powodzenia w rezaniu:wink:

Opublikowano
  • Autor

Siemianek ma taką fajere z białą nitką:decayed: byłoby :kox:

Wiem, ale chce aby w przyszłości poducha mi wybuchła w razie "w".

Opublikowano

ja tez bym chcial w razie "w" ale wole wygode jaka jest kiera multi i dlatego mam z B8 :decayed: oczywiscie polecam :banan:

Foteliki sa :kox:

Opublikowano
  • Autor

Skończyłem elektrykę drzwi rezać, Dominikowi i Bartkowi należą się podziękowania. Założyłem elektrykę, jutro składam boczki i pakiet światło. Dziwne bo nie mam domykania szyb z pilota, chyba czeka mnie kodowanie.

---------- Post dopisany 26-09-2012 at 13:26 ---------- Poprzedni post napisany 23-09-2012 at 23:42 ----------

Dziś zakupiłem ori lotkę S-line do mojego paździerza. Tyłek na pewno będzie lepiej wyglądał:).

Opublikowano
:git:
Opublikowano

Fajny sprzęt, powodzenia w rezaniu.

Opublikowano

mozna fotke blizsza tego pakietu swiatlo we drzwiach?.... :)