Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przeciwmgielne z A6 C5/6 do A4 B6/7 jako dzienne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio coraz częściej spotykam na drodze A6 mające oświetlenie w trybie kanadyjskim, czyli odpalone przeciwmgielne + pozycyjne. Z punktu widzenia przepisów jest to legalne, w sensie konfiguracji i można to spokojnie włączyć w B6/7 jednak halogeny nie mają magicznych oznaczeń RL, które to pozwalają ich używać jako świateł dziennych.

Czy ktoś może się orientuje, czy te A6-tki mają oznaczone przeciwmgielne do jazdy dziennej, czy może spotkałem "tych nielegalnych"?

Jak tak, to może udało by się przeszczepić je do B6/7, obsadzić tam diody i były by gotowe światła dzienne?

Z góry dzięki za wszelkie info.

Opublikowano

przeciwmgielne w swietle jakiego przepisu ? mozna uzywac jes tylko w przypadku widocznosci ponizej 50mb

Opublikowano
  • Autor
przeciwmgielne w swietle jakiego przepisu ? mozna uzywac jes tylko w przypadku widocznosci ponizej 50mb

Chodziło mi o to, że przeciwmgielne są dobrym miejscem dla takich świateł (odległości od podłoża, boków samochodu, itp. itd.).

Opublikowano

Halogeny nie spełniają wymogów świateł dziennych. Lepszym wyjściem jest założenie dziennych w miejsce halogenow .

Opublikowano
  • Autor
Halogeny nie spełniają wymogów świateł dziennych. Lepszym wyjściem jest założenie dziennych w miejsce halogenow .

A masz może namiar na jakieś pasujące?

Opublikowano

ja mam zrobione tak i przeszedlem przeglad i kontrole policji i nic nie mowili ..

automatyczne swiatla dzienne drl h11 audi b6 .AVI - YouTube

Opublikowano
  • Autor

ja mam zrobione tak i przeszedlem przeglad i kontrole policji i nic nie mowili ..

No to jest właśnie tryb kanadyjski z dokładnością do świateł pozycyjnych.

W jaki sposób odłączyłeś pozycję?

Opublikowano

No to jest właśnie tryb kanadyjski z dokładnością do świateł pozycyjnych.

W jaki sposób odłączyłeś pozycję?

kupilem automatyczny wlacznik swiatel z opuzniaczem toznaczy ze jak zapalisz zaplon swiatla sie nie wlacza dopiero jak odpalisz auto i ten automatyczny wlcznik osiagnie odpowiednie napiecie mniej wiecej od 2.do 5 sek po wlaczeniu sie zapala same..sa tez moduly w ktorych mozesz regulowac czy maja sie odpalac z opuznieniem czy nie ..i takie ktore nie gasna odrazu bo dzialaja z funkcja podswietlenia drogi do domu..

wracajac do podlaczenia ...to ten modol podlaczamy bezposrednio w wiazke lewa halogenu i prawa .. nie od wlacznika swiatel tylko tam przy pedalach trzaba znalesc wiazki..i wtedy tak dziala..bo jak wyciegnelem zasilanie i sygnal z wlacznika swiatel to zapalalo sie razem z postojowymi a tego niechemy:)..ja mam kijowy wlacznik swiatel ten co kupilem bo musialem jeszcze kupic 2 przekazniki bo sie grzalo..ale sa juz takie lepsze ktore maja to w sobie..i potem to ladnie dziala tak ze odpalasz auto zapala sie swiatlo dzienne ...na wlaczniku w pozycji [ 0] wlaczasz swiatla xenon to dzienne gasna i odwrotnie tak jak na filmiku bo jest to moj filmik...no i nic innego sie nie pali..tylko halogeny..

a jezeli ktos niechce miec swiatla halogenowego jako dziennego to wystarczy kupic h11 led z canbuss..tak jak tutaj..-->

H11 CANBUS LED 27xSMD BIAŁA DZIENNE DRL HALOGEN (2612686208) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

moj wlacznik swiatel-->

POLSKI AUTOMATYCZNY WŁĄCZNIK ŚWIATEŁ MIJANIA od SS (2638170233) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

ale nie polecam lepiej znalesc cos innego..