Jump to content

Recommended Posts

Posted

Podczas instalacji (Kopiowanie plików) zawiesił się komputer po ok. godzinie postoju musiałem go zrestartować no i niestety po ponownym uruchomieniu wyskoczył ekran ...

"Brak pliku NTLDR

Naciśnij CTRL+ALT+DEL, aby zrestartować"

W google jest mnóstwo opisów jak rozwiązać ten problem ale mój jest inny a mianowicie ...

W biosie mam zaznaczony BOOT na CD w napędzie znajduje się CD z instalką windowsa ale za każdym razem po uruchomieniu ponowny widnieje tekst powyżej :facepalm: Co robić ?:thumbdown:

Posted

Wywalić windowsa xp przez okno:) zainstaluj 7/8

A tak na poważnie, naprawienie tego zajmie Ci 5x więcej czasu jak zainstalowanie od zera czystego systemu.

Skopiuj ważne dane i format

Posted

A to jest PC czy laptop?

Posted

Uruchamia się w ogóle płyta instalacyjna ? Na pewno masz bootowanie z napędu CD/DVD jako podstawowe w bios?

Naprawienie tego problemu to kwestia przekopiowania 2 plików z płyty instalacyjnej na dysk C:\ w konsoli odzyskiwania.

Posted
W biosie mam zaznaczony BOOT na CD w napędzie znajduje się CD z instalką windowsa ale za każdym razem po uruchomieniu ponowny widnieje tekst powyżej :facepalm: Co robić ?:thumbdown:

To świadczy o tym, że komputer jednak nie startuje z CD. Przyczyn może być wiele - uszkodzona płytka z systemem, uszkodzony napęd, uszkodzony przewód sygnałowy od napędu itp. Zakładając że w BIOSie dobrze ustawiłeś kolejność bootowania (CD musi być jako pierwszy w kolejności).