Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Słupecko - Konińskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

kurcze znajomy sprzedał 18 ki za 600 zł :( od vectry jak byś na wiosnę coś wiedział to daj znać

ale pod maską masz porządek :D

Musi być ale w realu lepiej wygląda aż miło się zagląda i chce sie grzebać :wink:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 293,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powitam Panów :) na dniach ma przyjść mi lustrzanka z dobrym obiektywem wiec będzie czym robić fotosze. Auto z racji rys i 2 elementów oddaje całe na odświeżenie lakieru więc do marca na spocie nie zawitam raczej. w między czasie jak tylko będzie w miare cieplo generalne sprzątanie komory silnika i planuje z czasem pomalować rury od kolektora w jakiś kolor być może jakiś pomarańcz lub czerwień. :) do marca powinno być coś ogarnięte więc wtedy bd można zacząć poważne mody. :D

Opublikowano

Jaka lustrzanka ? Bo akurat cykam fotki wiec pochwal sie :)

Opublikowano
:hi: Malujesz w metalic, dach czarny? Może jakiś zywszy kolor?
Opublikowano

Powitam Panów :) na dniach ma przyjść mi lustrzanka z dobrym obiektywem wiec będzie czym robić fotosze. Auto z racji rys i 2 elementów oddaje całe na odświeżenie lakieru więc do marca na spocie nie zawitam raczej. w między czasie jak tylko będzie w miare cieplo generalne sprzątanie komory silnika i planuje z czasem pomalować rury od kolektora w jakiś kolor być może jakiś pomarańcz lub czerwień. :) do marca powinno być coś ogarnięte więc wtedy bd można zacząć poważne mody. :D

dobiesz jakis sensowny kolor po srebrny :D
Opublikowano

Srebrny metalic pasuje do lanosa :) ale rób jak uważasz

Opublikowano

Jaka lustrzanka ? Bo akurat cykam fotki wiec pochwal sie :)

Canon 600d z 2 obiektywami.

:hi: Malujesz w metalic, dach czarny? Może jakiś zywszy kolor?

Dachu nie maluję jednak na razię zostaje srebrny taki jak był tylko po prostu go odnawiam by nie było ani jednej ryski i żeby zderzak się nie różnił od pozostałości. Mam założone 2 duże czarne lustra wiec je też pomaluje w kolorze. Tylko odkładam kasę na to malowanie ale na szczęście po znajomości więc będzie dobrze i w dobrej cenie. :)

Opublikowano

Będzie sprzęt na spoty :)

Kolor to rzecz gustu, jak kto woli

Moja audio po zabiegu, dolałem 200ml nafty do rozgrzanego oleju i po przejechaniu ok 100 km dolałem 200ml i na wolnych pochodził 20minut. Z silnika wyleciał olej czarny jak smoła, zalałem motul 5w40 i normalnie inne auto. Ciągnie od samego dołu, reaguje na musniecie gazu i za***rdala jak nigdy wcześniej :)

Opublikowano

Będzie sprzęt na spoty :)

Kolor to rzecz gustu, jak kto woli

Moja audio po zabiegu, dolałem 200ml nafty do rozgrzanego oleju i po przejechaniu ok 100 km dolałem 200ml i na wolnych pochodził 20minut. Z silnika wyleciał olej czarny jak smoła, zalałem motul 5w40 i normalnie inne auto. Ciągnie od samego dołu, reaguje na musniecie gazu i za***rdala jak nigdy wcześniej :)

Robiłeś jeszcze płukanie silnika przy wymianie czy nie ?

Opublikowano

No tak, 200 ml nafty :)

Pierścienie się odpiekly, nie ma chmury jak przegazuje i jest git

Opublikowano

No to zrobię to samo a co to za nafta i to 100ml dolałeś do jakiej ilości paliwa opisz do rezerwy ?

Opublikowano

200 ml na 4.2 pełnego stanu oleju silnikowego żeby puściły pierścienie olejowe. Brał 0.5 na 1000km i więcej jak deptalem. Jak nie bierze oleju to wystarczy 0.5l zwykłej nafty oświetleniowej za 8 zł i na wolnych obrotach 15-20 minut. Aso wymieniał olej co 30tys i takie niestety efekty

Opublikowano

Jeśli mam pomiędzy minimum a maksimum to wlać 0.5l i 20 min silnik na biegu jałowym ma pracować a potem jechać na wymianę oleju ? Bezpieczne to dla silnika ? :)

Opublikowano

Ważne żeby nie deptac autka z naftą w oleju, katalizator też mi przeczyścił. Słychać wydech jak zakładałem nowy

Opublikowano

Po co jechać na wymianę najlepiej zrobic to samemu. Z ta nafta bym nie jeździł.

Opublikowano

Normalnie się umówiłem na wymianę oleju, wyjechałem dolałem nafty i chodził na wolnych 20 minut. Jeśli się nie depta to nic nie powinno się stać

Pod blokiem to mogę sobie wycieraczki zmienić

Ale syn wyleciał a olej miał przejechane 8tys jak czarna farba

Też się obawiałem, metoda znana mechanikom starej daty i z głową nieszkodliwa

Wpadnij dawid jak będziesz, 1,8 i 2,0 z dołu ciągną tak samo i sam poczujesz

Opublikowano

Ja jestem do niedzieli w domu więc nie ma problemu na kawę i na test chętnie wpadnę :) Najlepiej dolać ją bezpośrednio przed samą wymianą czyli podjechać do mechanika i zalać pochodzi 20 min i potem wymienić na nowy :)

Opublikowano

Zgadza się, pewnie wymyje nagary na turbo

Używałem plukanek lm i szału nie robią

Opublikowano

O takiej metodzie to nie słyszałem. A czy w innych autach co biorą olej też można taki test robić?

Opublikowano

To pomoże jeśli silnik jest w dobrym stanie i meczy go jedynie nagar czyli spalony olej. Jeśli silnik się kończy to może zaszkodzić

W moim silniku alt są pierścienie 3 częściowe bardzo cienkie pod olej lekkobiezny żeby spełnić wymogi euro4. Oleje longlife wymieniane co 30tys powodują zapiekanie pierścieni, kilku użytkowników lało normalny olej i nie bierze