Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spoty Słupecko - Konińskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema je dziś zainstalowalem przewody kruger&matz wreszcie sub śmiga jak należy przewody moje stare są na straty te zasilajace zostały zalutowane i zaciskalem na imadle: ) bo ciężko kleszczykami było je dopiąć ale są: ) co bardzo mnie cieszy

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 292,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Siema je dziś zainstalowalem przewody kruger&matz wreszcie sub śmiga jak należy przewody moje stare są na straty te zasilajace zostały zalutowane i zaciskalem na imadle: ) bo ciężko kleszczykami było je dopiąć ale są: ) co bardzo mnie cieszy

No to bajka ;)

:hi:

Opublikowano

Powitać panowie jest coś takiego jak filtr kabinowy? I gdzie się znajduje

Opublikowano

od strony pasazera podszybie musisz sciagąć ;)

Opublikowano

Ok dzięki jakiś nie przyjemny zapach stechlizny czuć w aucie myślę że może po prostu liście dostały się i od tego

Opublikowano

W czerwcu wymieniali mi pompę klimy, czyścili układ i odgrzybiali. Filtr węglowy oczywiście. Mimo tego w trybie Eco smierdzialo. Kupiłem puszkę do czyszczenia klimy w kaufie za 15 - 20 zł i zapomniałem o smrodzie

Opublikowano

Ale przyznam że jeszcze go nie wymienialem a auto w pracy stoi koło drzew i w domu pod chmurką niestety

Opublikowano

W czerwcu wymieniali mi pompę klimy, czyścili układ i odgrzybiali. Filtr węglowy oczywiście. Mimo tego w trybie Eco smierdzialo. Kupiłem puszkę do czyszczenia klimy w kaufie za 15 - 20 zł i zapomniałem o smrodzie

Co kupiłeś ? bo ja miałem ozonowane i po kilka razy i c**ja dało.

Poprzedni właściciel zaniedbał i lipa.

Co tam masz? śmierdzi jak się wyłączy klime.

Opublikowano

Plak jest producentem jeśli dobrze pamiętam. Wygląda jak mały spray w kartoniku. Odsuwasz fotel kierowcy do przodu, wlanczasz Eco, zamknięty obieg (klawisz ze strzalka) i na maksymalny obieg. Stawiasz puszkę za fotelem i zamykasz autko na 15-20 minut. Po wszystkim wietrzenie i spokój ze smrodem :)

Odswiezacz klimatyzacji

Opublikowano

ale śmierdziało Ci po wyłączeniu?

Opublikowano

Mi też ozonowali układ klimatyzacji i nie śmierdzi, wyłączając klime uruchamia się drugi obieg. Dlatego ponowne ozonowanie nie pomagało

Tak, pisze przecież

http://www.autochemia24.pl/data/include/cms/.product/3/8/1183/opis.jpg

Opublikowano

ok dopytuje czy też miałeś ozon :)

Opublikowano

Jak wyżej kolego, odgrzybiali czyli ozonowali. Przy mnie wyciągał to ustrojstwo i kazał wierzyć bo godzinę leżało w aucie

Ale oni robią tylko układ klimatyzacji, do wentylacji masz osobny tunel. Kiedy wciskasz Eco to właśnie z wentylacji sieją się bakterie. Jak już czuć smród to są kolonie :) dlatego zaleca się filtr węglowy bo zatrzymuje bakterie i zapachy. W zależności od marki i ceny warstwa węgla aktywnego jest grubsza lub cieńsza bo traci on swoje właściwości

Opublikowano

kolego filtr węglowy maan i dalej śmierdziało, innych nie kłade heh

Choć po kilku tam ozonowaniach było coś lepiej.

EDIT:

aaa to już robiłem tzw. wulkan heh bo teraz zauważyłem link który dałeś.

Zawsze to robię po ozonowaniu.

A odgrzybianie to nie ozonowanie bo są jeszcze inne metody np. pianka przez nawiewy, ultradzwięki czy nawet oczyszczanie chłodniczki od klimy.

Edytowane przez darek995

Opublikowano

Śmierdzi w trybie Eco czy na klimie?

Opublikowano

b5 przedlift nie ma ECO :) tak jak pisałem śmierdzi po pracy na klimie jak ją wyłączysz ale w sumie nie było tematu bo myślałem że masz coś lepszy środek.

Teraz żeby to przeszło muszę wymontować chłodniczkę.

A i xsebo1 uzupełnij profil bo zaraz ktoś się przyczepi.

Opublikowano

Profil poprawiony, sam się wyzerował? Może osuszacz? Wymienia się co 5 lat lub każde rozszczelnienie układu. W koninie najlepszy jest konat na osadzie. On na bank zna przyczynę

Opublikowano

:hi:

Opublikowano

Powitać panowie. :hi:

Opublikowano

Cześć wam. Dzisiaj auto oddane do lakiernika. Na przód idzie nowy zderzak, lusterka 2 duże w kolorze, plastikowa dokładka na przodzie zespawana i pomalowana ze zderzakiem, tylna dokładka też pospawana i malowana w kolor auta, listwy dolne przy drzwiach wywalam z jednej i drugiej strony zapowiada się ciekawie, co wyjdzie zobaczymy :D