Ma_st A4 Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Po zakupie auta postanowiłem wymienić olej w silniku i wszystkie filtry. Mam problem ze zlokalizowaniem filtra paliwa. Wcześniej miałem Leona 1,9TDI gdzie wymieniało sie tylko wkład. Do Audi sprzedano mi filtr przepływowy i za cholerę nie mogę go zlokalizować. Prawdopodobnie jest gdzieś o okolicy zbiornika paliwa, ale cały spód auta jest w osłonach. Nie chcąc demontować wszystkich, zwracam się z prośbą o pomoc. Może ktoś wymieniał i podpowie jak zrobić to szybko i bezboleśnie.
wrclaguna Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Filtr zamocowany jest od spodu auta w okolicy siedzenia pasazera .
Ma_st A4 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Opublikowano 8 Października 2012 Dzięki za wskazówkę. Jak jest z wymianą? Czy trzeba demonować całą osłonę, czy tylko część?
wrclaguna Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Dzięki za wskazówkę. Jak jest z wymianą? Czy trzeba demonować całą osłonę, czy tylko część? Osłonę trzeba sciagnąć aby mieć dostep do filtra odkręcasz wezyki i po wymianie .
Ma_st A4 Opublikowano 8 Października 2012 Autor Opublikowano 8 Października 2012 Czy filtr należy zalać paliwem, czy układ odpowietrzy się sam?
dante0018 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Tam jest niezłe ciśnienie wiec sam się napełni i nic nie trza robić.
Rekomendowane odpowiedzi