lkowol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Witam, Kilka dni temu zapaliłą mi się kontrolka AirBag - autko stało kilka godzin na słońcu więc myślałem że coś sie przegrzało i efekt ustąpi jak auto się schłodzi - niestety problem nie ustąpił. Dzisiaj podpiołem się VAG'iem i zczytałem nastepujący błąd: Control Module Part Number: 8D0 959 655 J Component and/or Version: Airbag Front+Seite 0001 Software Coding: 00106 Work Shop Code: WSC 06325 1 Fault Found: 01217 - Side Airbag Igniter: Driver Side (N199) 32-10 - Resistance too High - Intermittent Readiness: N/A Okazało się że jest problem z poduszką w siedzeniu kierowcy - zbyt wysoka rezystancja. Co może być przyczyna tego błędu i jak mogę rozwiązać problem?
Kris1997 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Opublikowano 5 Czerwca 2008 Kostke pod siedzeniem potraktować jakimś kontaktem lub wywalić koste i polutować na stałe.
lkowol Opublikowano 5 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2008 Błąd zaraz spróbuje wykasowac i zobacze czy pomoże.... A jesli chodzi o czyszczenie/przelutowanie wtyczki - czy to jest bespieczna operacja czy tez mozna przy tym cos uszkodzic/aktywowac poduche....na co uważać i na co zwrócic uwage?
Kris1997 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Opublikowano 6 Czerwca 2008 Odpiąć mase z aku i nic nie strzeli. Już trochę się nalutowałem po wywaleniu kostek w różnych autach
lkowol Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2008 Dzieki - jak narazie wykasowałem bład poruszałem wtycza i puki co wszystko jest ok.....ale w razie czego gdybym musiał lutowac w przyszłości to juz wiem co robic... Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc :th:
scarabeusz Opublikowano 11 Czerwca 2008 Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witam . Miałem ten sam problem w mojej maszynie gdy przyszedł pierwszy mróz zapaliła mi sie kontrolka od airbag, usunąłem błąd i był spokój i dokładnie rok później problem powrócił i znów musiałem kasować błąd- więc zrobiłem jak tu kolega kris1997 potraktowałem kontaktem i do dziś jest ok,a wywalać kostek raczej nie polecam.
Rekomendowane odpowiedzi