Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szukanie problemów - analiza logów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aż wstyd się przyznać ale do tej pory nie zgłębiłem odpowiednio tematu logów:grin: Chociaż przy pompach dziarsko sobie poczytam tak logi dynamiczne traktowałem do tej pory nieco po macoszemu. Pacjent - mój samochód. Czasem wydaje mi się, że jedzie odpowiednio a czasem nie.

Statyczne:

c46f81dd58e42774m.jpg ac4ffb321f7350a6m.jpg b09acab0aed69fa8m.jpg

Log (0 - 011)

Log (1 - 003)

Log (2 - 004,004)

Log (3 - 000)

Dynamiczne:

Log (0 - 004,008)

Log (1 - 000,001)

Log (2 - 003,010,011)

Chyba coś logi statyczne skopałem.

Co do samochodu to wtryski AFN. EGR zaślepiony a podciśnienie odpięte od N18 (kruciec się urwał w tym drugim).

Z tego co widzę to przepływomierz oszukuje.

I zastanawia mnie korekcja w grupie 013. Korekcja jest po to aby wyrównoważyć pracę silnika jeśli na którymś garku byłby spadek ciśnienia, prawda? A u mnie korekcje to zupełna swawola a można wyczuć, że idealnie równo nie pracuje, nie wiem w czym problem.

Opublikowano

przeplywka smiec,termostat smiec.

Opublikowano
  • Autor

To prawda, że termostat kwalifikuje się do wymiany bo trzeba przejechać z 8km aby silnik miał 90*C. A po czym poznajesz, że termostat do wymiany? Które logi?

Opublikowano

ej no o takie rzeczy pytasz?

Masz problem ze swoim 1.9 TDI na pompie rozdzielaczowej

:decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ano widzisz, cała moja wiedza na temat pomp zaczęła się od starych pomp na linkę, gdzie cała elektronika w samochodzie mieściła się w zegarku w liczniku:wink: Później było TDI z lat 1991-1994 gdzie logowało się w sumie tylko grupę 000. Teraz, mając Pierburga, nadrabiam zaległości.

Lecę po nitro do sklepu i przeczyszczę sobie przepływkę, wleję nieco nitro do niej, zatkam dłońmi i zrobię shakera. I tak nie mam nic do stracenia.

Co do termostatu to może tak powiem. Jest w grupie 001 w dynamicznych odczyt temp. Tutaj na forum było napisane, żę jak na budziku jest 90*C to ciecz ma ok 80*C a u mnie ma raz 82.8 a raz 81.9. To jest ta podstawa, na której wiesz, że termostat do wymiany?

Opublikowano

termostat nie trzyma widac w statycznym jak i dynamicznym 001

Opublikowano
  • Autor

Właśnie rzuciłem okiem na logi innych użytkowników i oni tam faktycznie mają po 90*C.

---------- Post dopisany at 22:35 ---------- Poprzedni post napisany at 13:24 ----------

Przeczyściłem dzisiaj przepływkę Nitro i wydaje mi się, że działa lepiej bo ładnie się wkręca. Wszystko jednak wyjdzie w logach a te pewnie zrobię dopiero koło piątku przez natłok pracy:kwasny: