Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Roczniki szyb i grubość lakieru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam pytanko , kolega kupił A4 z 2004 roku i na wszystkich szybach ma rocznik 2004 , ale na tych małych trojkacikach(bo to sedan) 2003 , czy moze to swiadczyc o jakiejs ewentualnej wypadkowości auta ? aha i jeszcze jedno jaką Panowie macie grubosc lakieru ? bo w tym modelu na dachu ok 100 a boki 140-150 na słupkach 90-100

Opublikowano

Rocznik szyb w przyblizeniu do 1 roku to standard, na stanie zostaly starsze to wzieli.

Zreszta oceniac wypadkowosc auta po szybach to wedlug mnie kiepska metoda, przednią szybe w polsce wymienia sie co pare lat, a boczne to naprawde latwo stracic na parkingu ( w mojej drugiej Adziuni tyle ze A3 w 2008r. to 1 w miesiacu, czasem nawet częściej wymienialem boczne szyby, wroclaw centrum :/ )

Co do grubosci lakieru to normalne, ze pow. pionowe i poziome maja inną grubość, ale jeśli cała strona ma podobna gr. to raczej ok. ( oczywiscie do 150-180 μm. )

Pozdro

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano
Rocznik szyb w przyblizeniu do 1 roku to standard, na stanie zostaly starsze to wzieli.

Dokładnie... na to nie ma co patrzeć... ja mam 98 a szyby wszystkie 97...

Zresztą szybe mozna wybić w każdy gupi sposób... śmieszą mnie wiec goście co oglądają auto i pierwsze co to szyby...

Opublikowano
witam

mam pytanko , kolega kupił A4 z 2004 roku i na wszystkich szybach ma rocznik 2004 , ale na tych małych trojkacikach(bo to sedan) 2003 , czy moze to swiadczyc o jakiejs ewentualnej wypadkowości auta ? aha i jeszcze jedno jaką Panowie macie grubosc lakieru ? bo w tym modelu na dachu ok 100 a boki 140-150 na słupkach 90-100

Jeżeli samochód został złożony w pierwszym kwartale roku montażowego to różnica w szybach jest możliwa z uwagi na zapasy z poprzedniego roku. W kolejnych miesiącach szyby powinny być z tego samego roku.

Opublikowano
  • Autor

dziękuję za info , to napweno uspokoi kolege

pozdrawiam

Opublikowano

nie zgodze sie z tobą, kilka lat temu jak kupowałem audi A3 z salonu, auto bylo z sierpien i tylne uchylne szyby byly z roku poprzedniego