Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

swap 1,6 adp na 1,8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z racji tego, że mój silnik zakończył swój żywot, a kolega stargał angola z silnikiem 1,8, więc moje pytanie brzmi, czy jak wrzuce tylko blok silnika z 1,8, caly mój dotychczasowy osprzęt będzie pasował, mam na myśli klime, kolektor ssacy wydechowy, skrzynie, czy będe musiał coś zmieniać, nie chce przekładać całego osprzętu 1,8 ponieważ utopiłem kase w 1,6 i mam zamiar ciąć koszty, czekam na odpowiedzi:wink:

Opublikowano

Skrzynia raczej na pewno pasuje.

Opublikowano

to są 2 różne silniki i nie da się tak zrobić że sam blok przełożysz...

klima może zostać stara, skrzynia i sprzęgło również ale cały osprzęt, wiązka, sterownik itd. musisz mieć z 1.8

ps: kolektory też są inne w 1.6 i 1.8

Opublikowano
  • Autor
to są 2 różne silniki i nie da się tak zrobić że sam blok przełożysz...

klima może zostać stara, skrzynia i sprzęgło również ale cały osprzęt, wiązka, sterownik itd. musisz mieć z 1.8

ps: kolektory też są inne w 1.6 i 1.8

obdywa? sterownik i komputer miałem na myśli to oczywiste,

Opublikowano

który rocznik tego anglika 1.8 ?

Opublikowano
  • Autor

przedlift, 95 albo 96

Opublikowano

kolektor ssący raczej inny, ale przepustnica chyba taka sama

Opublikowano
  • Autor

czyli musze drapnąć, silnik + kolektor ssacy, kolektor wydechowy tylko do rozgalezienia na 2 rury, sterownik i wiązka i powinno hulać tak?:wink:

Opublikowano

jesli masz na myśli silnik z osprzętem a nie tylko blok silnika jak napisałeś w 1 poście to na pewno będzie hulać :naughty:

a nie lepiej od razu szukać jakiegoś 1.8T ? rok temu sprzedałem komplet swap na 1.8T APU 99r. za 2 tysie, wszystko 100% sprawne jeździ do dzisiaj bez awarii, a taka zabawa na 1.8 to pewnie i tak wyjdzie Cie z tysiaka ze wszystkim?

Opublikowano
  • Autor
jesli masz na myśli silnik z osprzętem a nie tylko blok silnika jak napisałeś w 1 poście to na pewno będzie hulać :naughty:

a nie lepiej od razu szukać jakiegoś 1.8T ? rok temu sprzedałem komplet swap na 1.8T APU za 2 tysie, wszystko 100% sprawne jeździ do dzisiaj bez awarii, a taka zabawa na 1.8 to pewnie i tak wyjdzie Cie z tysiaka ze wszystkim?

z miła chęcią wrzucił bym 1,8T, ale po prostu mnie nie stać, auto jest potrzebne, gdyby to było moje drugie auto to na pewno bym coś naskrobał, a niedawno utopiłem pełno kasy w 1,6 rozrzad, olej, filtry, swiece, plyny, a ten 1,8 mam do kupienia za 0,8k

Opublikowano

Jak kompletny to dobra cena, a jak sam słupek to drogo. Ja sprzedałem za 450 zł :wink:

Opublikowano

dokładnie jak duds, jak za wszystko co potrzebujesz do przekładki to cena ok

Opublikowano
  • Autor

dzięki za wszystkie odpowiedzi, czas działać:wink: