Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem ze światłami pozycyjnymi, mijania, drogowymi - dziwny włącznik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Mma problem ze światełkami w swoim aucie. Autko posiada bi-xenon + drl + pełny fis (kolor).

1. W pozycji 0 włącznika, wszystko działa jak należy (oprócz może tego, że czasmai podświetlenie zegarów włącza się że tak powiem na pół gwizdka --> nie świeci pełną mocą).

2. Po przekręceniu wącznika w pozycję "pozycyjne", zapłon wyłączony - brak jakichkolwiek świateł. Po włączeniu zapłonu - włączają się wszytskie światła - także mijania (xenony). Świtała + podświetlenie zegarów włącza sie z opóźnieniem ok 3sek. Podświetlenie zegarów świeci pełną mocą.

3. Po przekręceniu włącznika w pozycję "mijania", zapłon wyłączony, sytuacja jak powyżej. Po włączeniu zapłonu - sytuacja jak powyżej, z tym, że fis wyświetla przepaloną żarówkę podświetlenia tablicy rejestracyjnej (żarówki świecą).

Dodatkowo, mogę mrugać światłami drogowymi, ale nie mogę ich włączyć na stałe :-(

Wydaje mi się, że mam zamontowany włącznik od audi A6 C5, ale nie wiem czy taki swap jest w ogóle możliwy i czy może powodować takie zachowanie w aucie --> nr włącznika 4B1 941 531 E

Z góry dziękuję za każdą pomoc.

Opublikowano

być może że to własnie włącznik robi takie jaja , podjedz gdzieś na spota i podmień od któregoś z chłopaków lub zakup:wink:

Opublikowano
  • Autor

Chyba wybiorę się na jakiś szrot i podmienię na próbę - nie chciałbym wydawać kasy na marne, zwłaszcza że przełącznik który mam jest w idealnym stanie.

P.S. Podświetlenie zegarów włącza się tak na pół gwizdka wtedy gdy na włączonym zapłonie / odpalonym aucie otworzy się drzwi. Macie też tak u siebie???

Opublikowano

nie:wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

U... No to cosik mam pokombinowane :cry:

---------- Post dopisany 26-11-2012 at 16:51 ---------- Poprzedni post napisany 19-10-2012 at 07:16 ----------

No i problem rozwiązany :decayed:

Winowajcą całego zamieszania okazał się włącznik - ktoś wcześniej wpakował włącznik prawdopodobnie od A6 (4B1 941 531 E). Po podmianie na oryginalny 8E0 941 531 C wszystko śmiga jak należy :naughty: