Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Golf Mk5 BKC T [ARL] TUNE-UP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam załogę

w moim kastracie Goferze BKC 105PS 190tkm na GT1749VB 1,35bara i dawce 62 wyszło 176ps i 362Nm TUNE-UP [po 4rpm OB założone], może w tygodniu wykreśli się < 4rpm. (robiliśmy z Robertem odległościowo)

Podaję wykres jak i logi do wglądu, żeby sobie popatrzeć bo tu nieliczni podają wykres i logami żeby mieć pi x oko odniesienie. Kat i egr off.

Grupy: 001,008,011 - skrzynia GQN 6g log na 4ce. VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Wykres turbo ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting

Wykres z MAHA [waha shell zwykła, trochę zabity filtr powietrza]

wykres 001.jpg - Rozmiar oryginalny - Fotosik.pl

Jak będzie grubiej, ale zakładam lekko to będzie update.

pozdrawiam.

Opublikowano

Tak patrze na ten wykres i wedlug niego auto ma 180 nm przy 1800 rpm , czyli jakies 70 nm mniej niz ma seria .... Albo ja cos zle patrze :)

Opublikowano

chyba raczej ja też tak widzę

Opublikowano
  • Autor

Dobrze widzicie :)

Nie mam sprzęgła pierwszej młodości 228mm, jak i matka go czasem bierze (ma tendencje do gniecenia z dołu)...Więc póki nie wyrzeźbię nowego - finezyjnie..

Mi to nie przeszkadza, nie ma Nm z wiadra jak to niektórzy lubią i robią, w GQN są krótkie biegi lecz mocniejsze trochę to rekompensuje. Wcześniej bez korekty było grubo Nm przy 1,8 aż do przesady... z 4rki od 1,9rpm od 60 do 3,8rpm 110 w 5sek... aż mi czasem pierścień z łączeń dolotu ''zdejmowało" jest trochę uwalony/wyrobiony... Taki stejdź obecny nie upala a daje frajdę... Górę po 4rpm jeszcze troszkę podniosę.

Miałem troszkę już tych modów w innych autkach "mocne doły" po roku nic ciekawego z tego nie wychodziło generalnie... ;) W ojca BRB na kkkgt17 dolot AWX jest mocny dół ale on jeździ z głową na nowym sprzęgle 5skrzynią i jemu tylko dól w zasadzie potrzebny dla elastyki pospolitej, lecz też z umiarem na 228mm.

Opublikowano
Dobrze widzicie :)

Nie mam sprzęgła pierwszej młodości 228mm, jak i matka go czasem bierze (ma tendencje do gniecenia z dołu)...Więc póki nie wyrzeźbię nowego - finezyjnie..

Mi to nie przeszkadza, nie ma Nm z wiadra jak to niektórzy lubią i robią, w GQN są krótkie biegi lecz mocniejsze trochę to rekompensuje. Wcześniej bez korekty było grubo Nm przy 1,8 aż do przesady... z 4rki od 1,9rpm od 60 do 3,8rpm 110 w 5sek... aż mi czasem pierścień z łączeń dolotu ''zdejmowało" jest trochę uwalony/wyrobiony... Taki stejdź obecny nie upala a daje frajdę... Górę po 4rpm jeszcze troszkę podniosę.

Miałem troszkę już tych modów w innych autkach "mocne doły" po roku nic ciekawego z tego nie wychodziło generalnie... ;) W ojca BRB na kkkgt17 dolot AWX jest mocny dół ale on jeździ z głową na nowym sprzęgle 5skrzynią i jemu tylko dól w zasadzie potrzebny dla elastyki pospolitej, lecz też z umiarem na 228mm.

ale to co jest na wykresie do 2200 rpm nie za bardzo odpowiada temu co jest w logach [dawka,doładowanie] ... :wink:

poza tym dziwne jest żeby auto mialo 70 Nm mniej niz w serii i to by Ci odpowiadało,

wydaję mi się że to co jest na wykresie do 2200 rpm to zupełnie co innego niż w rzeczywistości bo aż nie chce mie się wierzyć ze to auto do 2000 rpm jeździ jak seryjne 90 konne AHU :facepalm:

p.s seryjne 250 nm przy ~ 1800 rpm to nie jest żaden mocny dół ... :wink:

Opublikowano
  • Autor

Aha w jeździe do 2 rpm nie czuję się tego AHU uwierz mi... ;) zbiera się szybko do 2rpm a lekko po też nie czuję aby dostał mega koksu i tracił trakcję, jest taka elastyka ala ''guma'' nabiera mocy bardzo finezyjnie.

Zresztą widać dawkę 1,9rpm 55, po 2,1 rpm wchodzi na 61 ... na seria pompeczkach.

T także nie pompuję mega boost'a do 2rpm...widać ogr w żądaniu.

a nie chciał bym kowalstwa na musnięcie gazu i 62mg przy 1,7rpm w cylinderek bo tak też można, Robert obada skoryguję i zobaczymy. [prace odległościowe]

Opublikowano

Zresztą widać dawkę 1,9rpm 55, po 2,1 rpm wchodzi na 61 ... na seria pompeczkach.

T także nie pompuję mega boost'a do 2rpm...widać ogr w żądaniu.

dlatego napisałem

ale to co jest na wykresie do 2200 rpm nie za bardzo odpowiada temu co jest w logach [dawka,doładowanie] ...

:wink:

Opublikowano
  • Autor

Sugerujesz Spanky że już jeżdzę na nitach :)?

Opublikowano

Tam cos z pomiarem nie wyszlo...1900obr i jest 51mg i 1.2 bara doladowania...toc musi to dac 300Nm z palcem w d..:)

Moze nie cisnal do konca...

Opublikowano
Tam cos z pomiarem nie wyszlo...1900obr i jest 51mg i 1.2 bara doladowania...toc musi to dac 300Nm z palcem w d..:)

Moze nie cisnal do konca...

Toc caly czas o tym pisze ;)

Opublikowano
  • Autor

No to ładnie mnie Marek dohamował ;-) 3x miał problem z uślizgiem na ''mahu'' czyli Niut jest może przesadził z hamulcem, zresztą go czuć, odczuł bym 180nm :D

Podjadę gdzieś kiedyś na inercję za połowę tego, lub 3/4... albo wezmę kierownika i KPower'a odpalę...

Zresztą Robert już do razu miał wątpliwości tych Nm z dołu... po pomiarze Spanky jak i Ty :)

Spanky ile za dynomet liczysz?

Bo jak pojadę na inercje do np. K-M kowala to mi zaraz pasy źle podczepi, inny cholera wie co za rolki... żenia z tymi hamowniami w Wawa...do Rogulsa się dobiję za 5mc...

A tyle dałem za MAHA z tym ''pomiarem'' że bym do Roberta dojechał i wrócił i shamował za free do Gdańska heheh.. załamka

Opublikowano
No to ładnie mnie Marek dohamował ;-) 3x miał problem z uślizgiem na ''mahu'' czyli Niut jest może przesadził z hamulcem, zresztą go czuć, odczuł bym 180nm :D

Podjadę gdzieś kiedyś na inercję za połowę tego, lub 3/4... albo wezmę kierownika i KPower'a odpalę...

Zresztą Robert już do razu miał wątpliwości tych Nm z dołu... po pomiarze Spanky jak i Ty :)

Spanky ile za dynomet liczysz?

Bo jak pojadę na inercje do np. K-M kowala to mi zaraz pasy źle podczepi, inny cholera wie co za rolki... żenia z tymi hamowniami w Wawa...do Rogulsa się dobiję za 5mc...

A tyle dałem za MAHA z tym ''pomiarem'' że bym do Roberta dojechał i wrócił i shamował za free do Gdańska heheh.. załamka

PW

Opublikowano
  • Autor

Umówieni.