Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Chce kupić błotnik do malowania - dziwne ceny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak jak w temacie.Nie bałdzo rozumiem skąd się bierze taka wysoka cena na części używane.

Dla przykładu podaje aukcję na nowy błotnik :

http://moto.allegro.pl/item143832435_audi_a4_94_98_blotniki_nowe.html

Przykład ceny błotnika używanego z allegro :

http://moto.allegro.pl/item141910976_audi_a4_a_4_95_98_blotnik_oryginal_.html

Z regóły i tak zawsze trzeba taki błotnik używany pomalować bo się odcieniem różni.

A może ta cena za nowy błotnik wynika z tego, że jest to zamiennik (nie ma o tym info na stronie) i do końca nie można go dobrze spasować :?:

Pytam bo oststanio wjechał mi koleś na parkingu w błotniczek i musze go wymienić.Nie wiem czy kupić nowy i pomalować, czy używany.

Opublikowano

MichałK, ten blotnik pierwszy to od rzemieslnika i odradzam Ci zakup takiego.

Co do uzywek to roznie bywa bo czesto sa pozaginane.

Proponuje Ci troche cierpliwosci i moze trafisz w kolorze i nawet jesli bedzie do malowania to mniej farby pojdzie.

Ja tak szukam maski i 3 sztuki w idealnym stanie i tym samym kolorze, uciekly mi z przed nosa. :sad:

Opublikowano
  • Autor

Ok dzięki za odpowiedź.

Z tego co się orientuję to tych kolorów Bordo niewiele jest ale będę szukał jak mi radzisz.

No i tak mi się wydawało, że te błotniki sa od rzemieślnika.Pewnie do końca dobrze ich się nie da spasować znając życie.

Opublikowano

Słuchaj szkoda nie z twojej winy - oddaj do ASO na likwidację szkody warsztatowo i czym się martwisz.

osobiście bym szukał używany błotnik (może znajdzie sie pod kolor) albo oryginalny

Opublikowano
  • Autor

No niby tak ale ubezpieczalnia tyle chce mi zapłacić ze jestem w miare zadowolony.Zgodziłem się na zapłatę z wyceny.

Co do błotnika pod kolor to szukam i nie moge znaleść.Muszę być Cierpiwy :evil: .

Opublikowano
No i tak mi się wydawało, że te błotniki sa od rzemieślnika.Pewnie do końca dobrze ich się nie da spasować znając życie.

nie do oknca w tym problem, dobry blacharz spasuje bez problemu

najwiekszy problem to to że ten nowy to zwykła blacha a nasze niunie nie sa ze zwykłej blachy :mrgreen:

a która strone potrzebujesz ??

Opublikowano

w naszych niuniach są blachy ogniowo cynkowane a to rzemiosło to widziało ocynk jak parówki cielęce cielecine :evil:

pamiętaj zawsze się kupuje oryginały ze szrotu jak auto robisz pod siebie bo jak do żyda to rzemiosło albo "pogięte i kilogram szpachlu "do tego :wink:

Opublikowano
bo jak do żyda to rzemiosło albo pogięte i kilogram szpachlu do tego :wink:

ręce opadają jak czyta się takie wypowiedzi

ładną reklame zrobiłes sobie że nie warto od Ciebie brać auta bo jak bedziesz opylał to lipe :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor

Zdeniu Potrzebuję lewa strone , a co masz coś do zaoferowania??

Opublikowano

Popełniłeś błąd biorąc gotówkę, połasiłeś się na parę groszy a teraz będziesz się użerał z załatwianiem wszystkiego. Jak da radę zrób to warsztatowo a błotnik z ASO.

Opublikowano

adadur, a ja mysle. zeMichałK, policzyli wymiane blotnika i policzyli mu cene nowego, ktory pewnie w ASO kosztuje z 800-1000 zl. Z czym niby ma sie uzerac?

Przy dobrym kombinowaniu, a nawet jakby mu sie trafil w kolorze to troche grosiwa zostanie.

Opublikowano
bo jak do żyda to rzemiosło albo pogięte i kilogram szpachlu do tego :wink:

ręce opadają jak czyta się takie wypowiedzi

ładną reklame zrobiłes sobie że nie warto od Ciebie brać auta bo jak bedziesz opylał to lipe :mrgreen:

hhehe zdeniu napisałem jak robią handlaże a ja nim nie jestem i moje auta będą i mają zawsze to co najlepsze, żadnej lipy gdyż to ja i moja rodzinka tym będzie jeżdzić a to bezcenne, a jak bym naprawiał auto do sprzedaży to napewno nie na najdroższych częściach ale dobrych co by nikt do mnie nia miał pretensji, a powyższa moja wypowiedż to tak w przenośni z tym szpachlem. I nie gadaj mi że ty jesteś taki świetoszek i jak byś miał uszkodzone auto do popchnięcia obcemu ci człowiekowi to naprawiałbyś na samych oryginałach i u najlepszych fachowców czytaj drogich.

Bez urazy i pozdrawiam :wink:

Opublikowano
Zdeniu Potrzebuję lewa strone , a co masz coś do zaoferowania??

przykro mi ale już nic, miałem ale wyszły ze stanu, jak będze aił dam Ci znać :cool:

I nie gadaj mi że ty jesteś taki świetoszek i jak byś miał uszkodzone auto do popchnięcia obcemu ci człowiekowi to naprawiałbyś na samych oryginałach i u najlepszych fachowców czytaj drogich.

no to jeszcze mnie nie znasz :cool:

Opublikowano
no to jeszcze mnie nie znasz

poznam w marcu :wink: :mrgreen: