Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak światła wstecznego po przekładce z multi na manual

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jak w temacie. Nie mam światła wstecznego i nie wiem jak to podłączyć. Poprzedni właściciel zmienił automat (multitronic) o oznaczeniu GYJ na manual i nie podłączył wstecznego. Mam dwie kostki wolne, jedna jest różowa z 2 pinami a druga jest duża okrągła i ma więcej kabli (podobna jest do tej od wtrysków) i w niej złączone są 2 brązowe kable. A tam gdzie przekaźniki są, pod kierownicą nikt nic nie zmieniał. Jak znaleźć wsteczny teraz?

Opublikowano

Najpierw musisz od skrzyni manualnej pociagnąć kabelki od czujnik wstecznego - (taka kostka dwupinowa w obudowie skrzyni - ida dwa kable) potem należy się wpiąć w tą okrągłą wtyczkę - bodajże w pierwszy i ostatni pin (są ponumerowane)

Opublikowano
  • Autor

Kostke z uciętym kablem od czujnika ze skrzyni mam wyciągniętą. Tylko interesuje mnie podłączenie z wiązki multitronica, mam fotke jak wygląda wiązka.

WP_000054.jpg

<br /><br />

---------- Post dopisany at 18:23 ---------- Poprzedni post napisany at 18:21 ----------

Jak widać na zdj 2 kable są złączone (brązowe wycięte z wtyczki) ale wsteczny nie podłączony :( Pomocy koledzy jak to zrobić?

---------- Post dopisany at 22:23 ---------- Poprzedni post napisany at 18:23 ----------

Dodam że robiłem test na vagu i lewe i prawe światło cofania się pali ale jak je podłączyć to nie mam pojęcia nie wiem które piny są od tego :(

---------- Post dopisany 24-10-2012 at 18:17 ---------- Poprzedni post napisany 23-10-2012 at 22:23 ----------

Nikt nie wie co i jak ?

---------- Post dopisany 25-10-2012 at 19:48 ---------- Poprzedni post napisany 24-10-2012 at 18:17 ----------

A może ktoś przekładał skrzynie i ma zdj? Znalazłem opis pinów na forum ale są inne kolory hmm a nr pinów tam za bardzo na kostce nie widać. Jest jeszcze opcja na cięcie wiązki od świateł i plus ze stacyjki przez bezpiecznik do czujnika w skrzyni i do świateł ale to będzie straszna prowizorka ehh

tu jest opis ale nie pasują kolory http://a4-klub.pl/uklad-napedowy-12/all-b6-b7-swap-skrzyni-multitronic-manualna-175768/index2.html

Opublikowano

Ja kiedyś robiłem taką przekładkę w pasacie b5 FL, te kable wyprułem razem ze sterownikiem aż do słupka przedniego pasażera w razie czego żeby przypadkiem jakieś zwarcie się nie zrobiło. wywaliłem przekaźnik od skrzyni a w gniazdo po nim wpiołem kable od czujnika w skrzyni do tego musiałem jeszcze zewrzeć dwa piny w tym gnieździe bo inaczej nie można było odpalić auta, przy podłączeniu tego sugerowałem się schematem na przekaźniku, mam nadzieję że to ci trochę pomorze.

Opublikowano
  • Autor

Multitronic ma troszkę inaczej :( Jest jakiś przekaźnik pod kierą taki mały. Jeden kabel jest zlutowany i drugim pewnie żeby odpalał :) Może wie ktoś który to pin w ecu od wstecznego to bym poszperał troche :)

---------- Post dopisany 29-10-2012 at 12:27 ---------- Poprzedni post napisany 28-10-2012 at 20:11 ----------

Nikt nie wie ehh. Jest sporo ludzi po przekładce ale nikt nie wie jak ma podłączony wsteczny?

Opublikowano

nie wiem mi to robili i wykorzystano wiazke ktora pozostała z multi,

Opublikowano
  • Autor

A nie ma ktoś z was możliwości zrobienia fotki które to kable?

---------- Post dopisany at 17:36 ---------- Poprzedni post napisany at 16:31 ----------

Powoli sam coś kombinuje i jak dałem niebiesko-czarny do tego brązowego (pewnie masa) to wywaliło bezpiecznik 31 od światła cofania.