Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dymiące webasto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na piecu w mojej a4-ce mógł by zrobić "doktorat". Korzystam z tego cuda już od kilku lat i z regularnością co roczną (oczywiście przed sezonem) muszę coś dłubać. Już 2xwymieniałem palnik, wymiana pompki paliw i wymiana pompki wody. W tym roku z powodu dymienia, braku utrzymania płomienia (kody awarii), brak obiegu powietrza itd, itp... wymieniłem cały piec. Z rocznika 2003 na 2006. Piec konstrukcyjnie niczym się nie różni tylko nazwą (oryginalnie ARDIC, a teraz Eberspacher), oraz trochę inaczej rozwiązane mocowania lecz wszystko pasuje.

Po wymianie i odpaleniu grzał pięknie tylko masakrycznie dymił i dziwnie smrodził (coś w rodzaju spalonego rozpuszczalnika nitro). Postanowiłem opróżnić zbiornik paliwa i zatankować w innej stacji jak dotychczas (zawsze tankowałem Shell FuelSave Diesel, teraz zatankowałem w Orlenie VERVA ON). Piec pięknie grzeje i tylko przy odpaleniu lekko zadymi - tak ma być.

W instrukcji załączonej do auta napisane było coś o właściwym paliwie. Prawdopodobnie chodzi tu o paliwo bez dodatków bio.

Pozdrawiam i dobrego grzania bez dymienia.

Doczytałem. Nie może być stosowane biopaliwo (RME > Rapeseed Methyl Esters)

Opublikowano

I po co tworzyć nowy wątek dla jednego wpisu? Tutaj opisz swoje spostrzeżenia: http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/all-b6-b7-montaz-dzialanie-webasto-diesel-143882/ Z resztą tak to opisałeś że nie wiadomo czy teraz tankowałeś na shellu czy gdzieś indziej.