Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Schemat ściemniacza oświetlenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukałem tu na forum i w ETCE jakiegoś schematu elektrycznego ponieważ szukam dobrego miejsca, gdzie jest jednoczesny dostęp do przewodów sterowania centralnym zamkiem (fabrycznym) oraz czujników otwarcia drzwi i lampek oświetleniowych :)

Chodzi dokładnie o np. otwarcie drzwi/przekręcenie kluczyka w drzwiach/otworzenie pilotem i zapalenie się lampek wewnętrzynch. Znajdę to wszystko blisko siebie gdzieś niedaleko bezpieczników ?

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc ?

Opublikowano

witam

ja wstawiałem sterownik do centralnego,żeby był na pilota.

Do wiązki się dostaniesz ja zdejmiesz osłonę w nogach u kierowcy. Dojdziesz do otworu z którego wychodzą przewody z drzwi 5szt. (trochę mało tam miejsca) i po kablach dojdziesz do kostek (też są pod tą osłoną chyba 2 górne kostki albo jedna NIE PAMIęTAM). Osłona jest przykręcona na 2 wkręty (krzyżak)

Opublikowano
  • Autor

7JK8, to są kabelki centralnego, OK :)

Teraz może napisze o co mi chodzi. Chcę podłączyć ściemniacz oświetlenia. Może i bajerek, może i nie - w każdym bądź razie miałem to w autku, którym jeździłem w USA i bardzo mi się spodobało :D

Poszukuję więc sygnału zakmnięcia i otwarcia centralnego, prądu do wszystkich lampek i sygnału otwarcia drzwi. Centralny więc już mamy.

W jaki sposób idzie zasilania do lampek oświetleniowych ? Do każdej osobno czy do wszystkich jednocześnie (podsufitką) ? Audi też ma taki jakby czasowy wyłącznik/włącznik który działa ze stacyjką dlatego trochę się gubię :(

Ale jak się uda może jakieś fotostory będzie z tego zmagania :D

• 4 lata później...
Opublikowano

podpinam się do tematu :hi:

Też chcę sobie założyć ściemniacz oświetlenia, ale gdy wyjąłem pompkę to nie wiedziałem za co się zabrać :confused4: Jest tam 9 pinów i mam pojęcia pod który się wpiąć. Może ktoś ma schemat tej pompki???