Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Jak zdjąć kierownice w a4 z 95`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Obszywam skorką kiere. Mieszek juz zroniony i zalozony zastanawiam sie czy obleciec go skora czy kupic inna galke .... Chcialbym sie dowiedziec w jaki sposob wyjąć kierownice ? Jest tam airbag i nie chcialbym czegos popsuc.... Co odkrecac jakie narzedzia potrzebne i najwazniejsze. Procedura wyjecia i założenia.

Opublikowano

Tutaj masz linka poogladaj http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t2784.0.html;highlight=immo

odłącz aku i dodatkowo będziesz musiał rozłączyć taśmę (dwa kabelki) od poduszki, która jest przykrecona z tyłu kierownicy (12 zdjecie w tym linku co Ci podałem).

Opublikowano
  • Autor

hymmmm opis ok ale nie rozumiem tego kawalka :

"do kierownicy przymocowane są dwa kable nie można ich odpiąć i albo zatrudnimy do pomocy drugą osobę do trzymania kierownicy albo położymy ją na kolumnie i oprzemy o licznik ( trzeba wysunąć kolumnę max w dół i do siebie"

Ja potrzebuje calkowicie wyjac kierownice. Mam je uciac pourywac... od czego one sa i jak sie do tego zabrac.

Dzięki za linka Pablo :)

Opublikowano

czesc, ja nie kozystalem z tego opisu i kierownice mialem wyjeta i nic nie musialem opierac! sa tam dwa przewody ale mozna bylo je rozpiac. Pozdrawiam Jocker01

Opublikowano
  • Autor

i zadnych innych nie ma ? Bo z opisu wynika jakby byla do odpiecia tasma air bagu + jakies przewody spiete na sztywno :|

Opublikowano

Te dwa kabelki które w opisie nie są odłączane są od taśmy poduszki(bo w opisie do immo nie było potrzeby ich rozłączania), jak chcesz zdjąć kierownice to musisz je rozłączyć.

Opublikowano
  • Autor

Ale tam jest normalny slocik do rozlączenia tasmy tak ? i będzie on od razu widoczny ?

Opublikowano

Tak, jak zdejmiesz plastikową osłonę kolumny kierownicy to bedziesz widział dwie wtyki jedna jest czerwona a druga czarna.