Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Koszt uszczelnienia miski olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dziś wymieniałem olej w mojej a4 b5 2.8 q i mechanik zauważył wyciek z miski olejowej. Mówi, że koszt uszczelnienia to od 1,5 tys do 2 tys. :facepalm:

Czy to normalna cena?

Opublikowano

Też mam ACK, jednak sam się zajmuję autami, także powiem CI, jak ja to widzę - po pierwsze - nie sądzę, że cieknie uszczelka miski. Popatrz dobrze, czy nie cieknie z pokryw zaworów (wtedy najczęściej śmierdzi palonym olejem w kabinie). Kolejne prawdopodobne miejsce wycieku to uszczelniacz wału korbowego z przodu (wiąże się to ze zdjęciem pasa przedniego). Mechanik, mówiąc o misce olejowej, prawdopodobnie miał na myśli, że cieknie z korpusu, połączonego z silnikiem z jednej strony, a od dołu z miską oleju. Tu faktycznie trzeba wyjąć silnik to rozebrać, jednak więcej niż 1000zł nie powinno to kosztować.

Opublikowano

A mi sie wydaje 1.5 tys cena optymalna, przynajmniej dla mnie gdybym to robil , dzien mu przy tym zejdzie caly napewno. Troche bebechow jest tam przy ACK by go wytargac spod maski, a warsztat wiadomo musi zarobic , prad , zus, amortyzacja narzedzi no i sam mechanik tez musi zarobic doliczajac jeszcze czyns. 1tys zl moze wziasc pan kaziu w garazu co bedzie to meczyc a nie robic a zejda mu 2 dni...

---------- Post dopisany at 20:25 ---------- Poprzedni post napisany at 20:24 ----------

A co bym sprawdzil na twoim miejscu to czy ezektor jest sprawny i czy on sie do tego wycieku nie przyklada, bo jak wiadomo silnik niema gdzie wypuszczac powietrza z korby i robi miejsce gdzie mu lzej

Opublikowano
  • Autor

hmm. mechanik mówił że miski są dwie i wyciek jest bo podobno nie są w żaden sposób zabezpieczone. Ja niestety nie znam sie na mechanice, a nie chcę dać się złupić, stąd pytania...

Opublikowano

Z tego co widzialem u siebie to miska jest JEDNA i powiem Tobie ze nie slyszalem o 2 misach w silniku jak zyje..nie mowie ze niema ale w normalnych autach osobowych jeszcze sie nie spotkalem... To ze nie sa zabezpieczone to fakt..sa na rowni z drazkiem stabilazycjnym i byle wiekszy kraweznik i mozna zlapac misa

Opublikowano
Witam, dziś wymieniałem olej w mojej a4 b5 2.8 q i mechanik zauważył wyciek z miski olejowej. Mówi, że koszt uszczelnienia to od 1,5 tys do 2 tys. :facepalm:

Czy to normalna cena?

Słuchaj nie wiem jak dokładnie wygląda u ciebie ta miska i z jakiego złota jest zrobiona ale jak dla mnie ta cena to jakieś nieporozumienie. Ja w zeszłym roku wymieniałem miskę olejową na nową,kupiłem ją w ASO i z zapłaciłem za nią coś ok 400zł. Sprawdź dobrze za ile możesz kupić nową zanim zdecydujesz się na jakieś druciarstwo.

Opublikowano

jesli mowimy o samej misie to cena fakt kosmos, ale jesli mowimy o dolnym korpusie nad misa to cena adekwatna do roboty

Opublikowano
  • Autor

mechanik wyszedł od uszczelnienia misy na całym silniku kończąc - wniosek: zapytać innego?

no i mówił że dostęp do misy jest trudny stad taka cena...

Opublikowano

takiej ceny na pewno nie powiedział Ci za uszczelnienie samej miski na dole (na bank chodzi mu o korpus, bo stamtąd będzie ciekło częściej)

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie powiedział tak: cieknie z misy - trzeba ją uszczelnić. Żeby się do niej dostać trzeba rozebrać pół auta - 1,5-2 tys. Pytam czy znacie mechanika na Śląsku (okolice Katowic/Mysłowic) gdzie można by to zrobić?

Opublikowano

brat dał za passata 1000