Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8t quattro REANIMACJA pali na starcie 30l

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi zrobione , ale na zimnym silniku pobiera za dużo paliwa aż zalewa świece ,problem z odpaleniem . Wymieniony został czujnik temperatury ,termostat , moduł zapłonu , przepływomierz sprawny podmieniałem nawet drugi , kompresje ma ,ciśnienie na pompie ok .Błędy sprawdziłem na Vagi i KTSie brak błędów . Czy miał ktoś taki przypadek .

Opublikowano

nie sprawdziles podstawowej rzeczy - sondy, bo to ona dobiera optymalna mieszanke paliwa

odłącz sonde, i zobacz czy spalanie zmaleje, odpięta sonda zmniejszy spalania w porównaniu do bardzo skopanej sondy która zalewa motor

ewentualnie sprawdz w logach na vagu kanał 007, jeśli w czasie jazdy napiecie będzie falowało znacznie od np. 0.2-0.8V to sonda skopana, na wolnych powinna tak pracować, a w czasie jazdy napięcie powinno być w miarę stałe

i napisz dokładnie jaki masz silnik i który rok, będzie wiadomo czy masz tylko jedną, czy dwie sondy

Opublikowano
  • Autor

Silnik AEB .Gaz zamontowany BRC. Sondę sprawdzałem działała czy poprawnie tego nie wiem ale dlaczego tylko na zimnym silniku zalewa go i jest problem z odpaleniem jak się nagrzeje pali bez problemu .

Opublikowano

albo mapa gazu ci totalnie rozregulowała wszystko albo sonda jest walnięta, w żadnym innym przypadku aż tak mocno nie zalewało by ci silnika

Opublikowano
  • Autor

Wykonałem ustawienia fabryczne sterownika ,wyłączyłem gaz , nie ma zmian . Jest tylko zmiana przy rozpiętym akumulatorze na noc, rano zapala bez problemu .

---------- Post dopisany 06-11-2012 at 20:20 ---------- Poprzedni post napisany 05-11-2012 at 20:28 ----------

Sonda nie jest w najlepszym stanie jest z modelu 125km . Dzisiaj wyłączyłem ją , zobaczę jaki efekt będzie z tego.

---------- Post dopisany 07-11-2012 at 18:16 ---------- Poprzedni post napisany 06-11-2012 at 20:20 ----------

Przy rozpiętej sodzie , wyłączonym gazie zakręcona jest butla . dalej jest problem z odpaleniem auto powinno się przełączyć w tryb awaryjny co może być nie tak ,jak poda się trochę gazu to zapali i trzeba 20 sekund potrzymać ,zapalenie bez gazu zgaśnie .

---------- Post dopisany 11-11-2012 at 10:33 ---------- Poprzedni post napisany 07-11-2012 at 18:16 ----------

Od wczoraj auto jedzie na samej benzynie spalanie spadło z 27l na 19l zrobione jest tylko 20km czy to dobrze czy za wolno spada .