Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Napinacz paska wielorowkowego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od dłuższego czasu jak odpalam auto po nocy lub jak jest zimno to przez chwilę słychać popiskiwanie po chwili jest cyknięcie jak by przekaźnika i pisk ustaje ja obstawiam trzy rzeczy 1.Pasek wielorowkowy 2.napinacz lub 3.Rolka alternatora i w związku z tym mam pytanie ponieważ pasek już kupiłem i będę go wymieniał ale dzisiaj postanowiłem się przyjrzeć napinaczowi i zaobserwowałem że napinacz lekko drga do góry ale to ponoć normalne ale zauważyłem też że pasek daje się ugiąć tak że dotyka tej rolki co napędza wisko od wiatraka a powinien się uginać chyba tylko 1cm?? przy tym jak ruszam paskiem to rusza się również napinacz czy to może wskazywać że napinacz jest już wyrobiony bo nie powinien się uginać?? czy ma prawo się uginać ?? u mojego brata w innym aucie(laguna) napinacz jest taki sztywny że kluczem ledwo go można cofnąć więc wydaje mi się że w moim powinno być podobnie ??

Opublikowano

jaki tam masz napinacz? ale ogolnie powinien stawiac duzy opor.sprawdz tez sprzeglo alternatora.zazwyczaj przez nie pasek drga jesli jest zatarte.

Opublikowano
  • Autor

napinacz mam ten na takim amortyzatorku , jakoś na dniach będę wymieniał ten pasek to zobaczę jak tam te sprzędło alternatora i przy okazji zobaczę jak ten napinacz chodzi tylko boję się że może być do wymiany a to już prawie 400zł :(