Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czujnik temperatury wewnętrznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chodzi o ten czujnik w panelu sterowania zaznaczony na zdjeciu

http://s10.postimage.org/wru985yr9/DSC07749.jpg

Mam z nim problem ponieważ po postoju pokazuje np dziś temp. 16 st. a Jak jadę w dłuższą trasę to pokazuje nawet 42 st. I wtedy nie grzeje tylko leci chłodne powietrze z kratek mimo że w aucie jest chłodno. Temperatury odczytane z kodów klimatronica. Zero błędów na Vag-u.

Jak narazie zrobiłem izolacje między radiem samochodowym a tym czujnikiem i zobaczę czy będzie poprawa żeby wykluczyć nagrzewanie sie radia.

Dodam że czujnik w podsufitce pokazuje niższą temperaturę- wydaje sie odpowiednią.

Co mogło sie zepsuć? Czujnik? Silniczek ? Można to jakoś samemu naprawić? Jakie Wy macie wskazania na tym czujniku? Można kupić sam czujnik z silniczkiem?

---------- Post dopisany 18-04-2013 at 10:44 ---------- Poprzedni post napisany 20-11-2012 at 13:51 ----------

A jak to jest że niektórzy piszą że od tego czujnika g56 odchodzi wężyk którym jest zasysane powietrze? Ja takiego wężyka nie mam u siebie.. Są dwa rodzaję tych czujników?

klimatronik2.jpg

---------- Post dopisany at 18:12 ---------- Poprzedni post napisany at 10:44 ----------

Ok domyśliłem się że te wężyki były zapewne w starszych wersjach. U mnie powietrze wpada wprost na czujnik. Ale mam inny problem. Czemu ten czujnik G56 na desce rozdzielczej pokazuje zawsze o jakieś 6 stopni wiecej niż czujnik w podsufitce... Kupiłem inny panel (używany) i jest to samo. Przez to mój klimatronik wariuje. Ale grzeje tylko do pewnego momentu i przestaje. Można jakoś zmienić wskazania tego czujnika? (dodam że silniczek zasysa do niego powietrze). Jak zwilżę ten czujnik to temperatura na chwile spada. A później znowu wzrasta. Więc jest sprawny, tylko czemu pokazuje temp. dziś np 31st?? a ten