A-rek Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Witam! Czy ktoś z was korzystał bądź korzysta z jakiegoś kantoru internetowego? Warto wybrać taki sposób na wymiane walut? Znacie jakiś zaufany i polecany kantor? Na co zwrócić uwagę przy wyborze takiego kantoru? z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc w tym temacie!
marekg Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Jeśli chodzi o kursy wymiany walut to te kantory mają ciekawą propozycję szczególnie w porównaniu z bankami... Nawet miałem próbować tego po namowie kolegi, który spróbował i był nawet zadowolony bo poszło szybko i bezproblemowo. Zacząłem więc wąchać temat i okazuje się, że tego typu usługi pozbawione są jakiegokolwiek zabezpieczenia od strony prawnej. Nie ma żadnego prawa gwarantującego ci bezpieczeństwo transakcji. Nie działa tutaj ani prawo obowiązujące banki ani również klasyczne kantory. W praktyce nie ma żadnej gwarancji, że dostaniesz z powrotem pieniądze jakie przelałeś do wymiany. Nie twierdzę, że tak jest i będzie za każdym razem ale jak to ktoś napisał... ryzyko transakcji jest wprost proporcjonalne do korzyści jakie można odnieść...
A-rek Opublikowano 28 Listopada 2012 Autor Opublikowano 28 Listopada 2012 ostatnio oglądałem jakiś program bodajże na TVN i tam doradca finansowy polecał właśnie usługi takich kantorów internetowych. mi osobiście bardzo by to ułatwiło "życie" ale chciałem dowiedzieć się czy są u nas na forum osoby które tak właśnie wymieniają waluty.....
Golem1 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Ja od ponad roku wymieniam sobie pieniądze przez internet i jestem zadowolony, po pierwsze kursy są lepsze niż w banku, jeśli chodzi o kantor to są zbliżone lub troszkę wyższe ale nie musisz biegać z kasą po kantorach i potem znowu do banku. Ja osobiście wymieniam na stronie http://www.walutomat.pl/ ale jest ich więcej.
Tzieland Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 www.internetowykantor.pl korzystam z tego
Rekomendowane odpowiedzi