Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

kostki z pinami te pod fotelami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moz ktos z Was podac mi nr kostek pod fotelami wraz z pinami?Fotele grzane bez pelnej elektryki. Bede wdzieczny:wink:

Opublikowano
Chodzi ci o gniazda ? :wink: wtyka czerwona i czarna ?

Też jestem na etapie uruchamiania grzałek i el. lędźwi, u mnie to wygląda tak:

Wtyki wychodzące z fotela:

- czarna 10pin 4F0 937 733 - airbag

- czerwona 10pin 4F0 937 733 B - elektr. regulacja lędźwi + oświetlenie nóg z tyłu

- zielona 6pin 4F0 937 731 F - instalacja grzania

Gniazda do dołożenia:

- czerwone 10 PIN - 4F0 937 743 B - lędźwie i światełka

+ 000 979 134 E (zestaw 5 przewodów 1mm^, pin 2.8) - 2 przewody na fotel do zasilania elektryki lędźwi

+ (opcjonalnie) 000 979 020 E (zestaw 5 przewodów 0.5mm^, pin 1.5) - 2 przewody na fotel do zasilania oświetlenia nóg z tyłu

- zielone 6 PIN - 4F0 937 741 F - instalacja grzewcza

+ 000 979 228 E (zestaw 5 przewodów 2.5mm^, pin 4.8) - 2 przewody na fotel - zasilanie mat grzewczych (w schemacie jest podany przekrój 1.5mm^, ale nie widze w etce takiego kabla dla tej wtyki)

+ 000 979 022 E (zestaw 5 przewodów 0.5mm^, pin 2.8) - 2 przewody na fotel - czujnik temperatury

powinno się zgadzać :wink:

Opublikowano
  • Autor

Kolego zielonej kostki nie znalezli mi w serwisie VW:kwasny:

Tam pracuja jakies niedouczone tluki bo inaczej tego nazwac nie mozna:facepalm:

Mozliwe, ze nr, ktory mi podales jest nieprawidlowy?

I teraz potrzebuje nr pinow do wtyczek wychodzacych z foteli.

Moze ktos z Was pomoc mi w tym temacie?

Czy moge gdzies kupic zamienniki na allegro?

Te w serwisie nie naleza do najtanszych a musze odtworzyc wtyczki w dwoch fotelach bo podczas transportu wtyczki byly nie zabezpieczone( wisialy luzem ) i widlakiem przy podnoszeniu palety rozwalilo mi doslownie cale wtyczki:facepalm::facepalm::facepalm:

Opublikowano

Wojtek tu masz co potrzeba :wink: sprawdzalismy to z Davidem w ETCE bo on zakłada u siebie fotele w elektryce i grzaniem .

Jezeli chodzi o kostki z pinami napisz do Domin79 i powiedz ze jestes odemnie :wink:

Opublikowano
Kolego zielonej kostki nie znalezli mi w serwisie VW:kwasny:

Tam pracuja jakies niedouczone tluki bo inaczej tego nazwac nie mozna:facepalm:

Mozliwe, ze nr, ktory mi podales jest nieprawidlowy?

I teraz potrzebuje nr pinow do wtyczek wychodzacych z foteli.

Moze ktos z Was pomoc mi w tym temacie?

Czy moge gdzies kupic zamienniki na allegro?

Te w serwisie nie naleza do najtanszych a musze odtworzyc wtyczki w dwoch fotelach bo podczas transportu wtyczki byly nie zabezpieczone( wisialy luzem ) i widlakiem przy podnoszeniu palety rozwalilo mi doslownie cale wtyczki:facepalm::facepalm::facepalm:

Fakt, ja też zamawiając graty dowiedziałem się, że nie ma już 4F0 937 741 F (F - kolor gniazda zielony). Ten sam symbol, z tym, że bez końcówki, samo 4F0 937 741 to jest to samo gniazdo 6-PIN używane w instalacji grzanych foteli ale w kolorze czarnym.

Analogicznie jest z wtyczką wychodzącą z fotela, u mnie (jak i na schemacie) jest 4F0 937 731 F (zielona, T6f/k, 6-PIN Connector, green), ale w ASO już jej nie dostaniesz, czyli poprostu trzeba użyć wtyczki w kolorze czarnym (4F0 937 731).

Jeśli chodzi o PINy we wtyczce wychodzącej z fotela:

PIN 1: przewód zielono-brązowy 0,5mm^2 oraz

PIN 2: przewód czarno-biały 0,5mm^2------> PIN 000 979 026 E

PIN 3: przewód brązowy 1,5mm^2 oraz

PIN 4: przewód czerwono-biały 1,5mm^2------> PIN 000 979 243 E - to jest PIN pod przewód 2,5mm^2 (PINów 1,5mm^2 w ETCE nie ma, więc trzeba przekrój większy)

Reasumując - kompletna instalacja:

1. Wtyka 6-PIN (czarna) wychodząca z fotela: 4F0 937 731 + PIN 1,2 000 979 026 E (1- zasilanie czujnika temp, 2-masa cz.temp) + PIN 3, 4 000 979 243 E (3- masa el. grzejny, 4- zasilanie el.grz.)

2. Gniazdo 6-PIN (czarne) pod fotelem: 4F0 937 741 + PIN 1, 2 000 979 022 E (cz. temp)+ PIN 3,4 000 979 228 E (el. grzejny)

3. Wtyka 6-PIN (czarna) wpinana do MCE 09 (złącze G): 4F0 937 731 + PIN 1, 6 000 979 242 E (wyjście zasilania elementów grzejnych L/P)+ PIN 3 000 979 308 E (zasilanie 4mm^2 od bezpiecznika)

4. PIN 000 979 306 E (gniazdo bezpiecznika)

5. Do wtyczki T32b w MCE 09 (32PIN, czarna, złącze B)dodajemy PINy: 14 (zasilanie czujnika temp. str. lewa), 19 (zasil. czujnika temp. str. prawa) oraz 25 (masy czujników temp. wcześniej spięte w punkcie 401, w wiązce wnętrza) nr PIN -------> 000 979 009 E

....się rozpisałem, mam nadzieję, że w miarę przejrzyście :kox::kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

mam pytanie: gdzie podłączamy kabelki od wentylowanych siedzeń?

już wiem :) moduł CE 09 16 pinowa wtyka Pin nr 4

• 6 lat później...
Opublikowano

Panowie będę podłączal koledze qq1 pakiet oświetlenia wnętrza. Chcę zrobić mu to tak jak w oryginale. Jakie mają nr konektoroy/piny męskich i żeńskich w kostkach pod fotelami Chodzi o numer części żeby doposazyc kostki w piny bo kostki i gniazdka są puste. 

Edytowane przez kubajvc

• 1 rok później...
Opublikowano

Wrclaguna potrzebuje kontakt z Toba pilne