Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi nie chce zapalić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy miał ktoś może problem z odpaleniem Audi B7?

Po robocie wsiadam do auta, normalnie zapaliło (normalnie jak to na BLB czyli z 2 sec kręcenia). Przejechałem 6 km, zatrzymałem się aby wpaść do sklepu.Po 5 min auto nie chce odpalić. Kręci, ale jakby paliwa nie było. Paliwa mam pół zbiornika, tankowane 1 tydz wcześniej na BP i przez cały tydzień bez kłopotów z odpalaniem i jeżdżeniem

Myślałem że może alarm i jego funkcja odcięcia pompy ale zdemontowałem to i dalej nic.

Sprawdzałem dopływ paliwa i do filtra dochodzi (zdjąłem wężyk dolotowy, włożyłem do słoika i po przekręceniu kluczyka paliwo płynie) Sprawdziłem tez za filtrem i przy wlocie do pompy, ropa jest.

VCDS sprawdziłem i w silniku nie ma błędów, są tylko jakieś błędy w ESP i klimie ale to związane ze spadkiem napięcia przy próbie odpalania (czujnik położenia kierownicy co jak wyczytałem nie ma wpływu na uruchamianie silnika)

Z rury wydechowej przy kręceniu dymek nie leci, tylko powietrze

Mogę jakoś sprawdzić łatwo pompę, czy do mechanika z tym?

Opublikowano

Zdemontowałeś alarm, ale czy przywróciłeś instalację (odcięcie zapłonu) do stanu przed montażem alarmu?

Opublikowano
  • Autor

Tak, sorki za nieprecyzyjność. Zdemontowanie alarmu polegało własnie na przywróceniu stanu odcięcia pompy jak sprzed instalacji alarmu. Alarm dalej jest w samochodzie. (Chodzi o ten bezpiecznik 33 jak dobrze pamietam). Pompa działa bo paliwo leci. Alarm nic więcej poza wyciem i odcięciem pompy nie robił