Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B5 A4 radio Symphony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam krotki pytanie bardzo pilne a mianowicie uzywam aktualnie orginalnego radia 'concert' ale wyczailem na ebay bardzo tanie symphony ale tu sie maly problem pojawia klimatronic wydaje sie z deczka inny wiec nie mam pojecia co z tm tematem zrobic POMOCY

6c60_1.jpg DSC00034.jpg

Opublikowano

ale zaraz bo nic nie rozumie jaki problem z klimatronikiem w tym co pokazales radiu nie ma klimatronika (bo chyba o to chodzi) to jest zwykle radio 2dinowe i zeby go zamontowac w twoim aucie trzeba klimatronik dać do dołu i ta zaślepke zmienic.

Opublikowano

Nie wnikając w samą instalacje elektryczną radia (czy będzie pasowało czy nie bez przerabiania ) Radio 2 din wymaga większego koszyka. Wymiana jest w miarę prosta a klimatronik faktycznie powinien być inny. Ja w swojej B6 wyrezałem stary :mrgreen:

Było trochę zabawy z piłą :twisted:

Istotne jest aby to radio 2 din było od Twojego modelu auta a nie np. od A6.

Opublikowano
Wymiana jest w miarę prosta a klimatronik faktycznie powinien być inny. Ja w swojej B6 wyrezałem stary

Było trochę zabawy z piłą

no własnie po co inny :?: jak wystarczy wywalic popielniczke troche przyciac klimatronik i go obnizyc troche rezania z tym jest ale niektorzy daja rade

Opublikowano
  • Autor

wreszcie ktos sie odezwal , i z tego co widze ''LUKAS'' dzieki za checi ale nie jestes w temacie a ''TOBI'' wlasnie na E-BAY.co.uk twoj model symphony poszedl za £40 taki wiec\ tanio jk barszczyk ale mi chodzi o to ze klimatronik w moim wydaje sie byc totalnie inny niz do symphony wiec raczej watpie aby ktos na forum posiadal B5 z klimatronikiem. a jeszcze tak to wyglada na zdjeciu:47_3.jpg

Opublikowano

kris_lpgcars, sorry ale tak to piszesz ze nie ma ni ładu ni składu ja wiem ze jestes w Angli w tym lepszym kraju ale my zyjemy w Polsce ja jakos nie widze roznicy pomiedzy tymi dwoma klimatronikami co pokazales na zdjeciach :roll:

niech ktos sie jeszcze wlaczy do tej dyskucji bo zaraz wpadne w szau :!:

Opublikowano
  • Autor

jak spojrzysz dokladnie na te zdjecia to zobaczysz dosc duzo roznic a jezeli tak bardzo ich nie widzisz to moze mam ci wyslac osobne zdjecia w powiekszeniu. Jak dobrze sie przyjzysz to zobaczysz to co wszyscy samo radio nie posiada ramek bo wypelnia like a klimatronik TEZ wypelnia cala luke czyli w tym wypadku jak sie domyslam klimatronic jest zintegrowany z ramka ktora w moim przypadku jest czescia osobna. tak wiec moze jest ktos na posiadaniu B5 z radiem SYMPHONY i orginalnym klimatronikiem?

Opublikowano

kris_lpgcars, ale to tylko ramka wystarczy ze dokupisz do swojego klimatronika taka ktora bedzie pasowała i po zabawie jak znajde gdzies foto to ci pokaze co i jak :wink:

Opublikowano

Różnice są widoczne na zdjęciu. Ja jednak zacząłbym od koszyka na radio i klimatronik. Bez tego nie bedzie wiadomo czy mocowanie klimatronika bedzie pasowało. Ja w B6 jak mialem pewność że mocowanie klimatronika jest takie samo a różnica jest tylko w przednim panelu wyrezałem boki i załatwione. Tu nie widzę niczego innego - może poza tym że trzeba ramkę skleić z klimatronikiem tak aby to był jeden panel. Czyli sprawa jeszcze prostsza bo wkładamy radio a z tej plastikowej ramki co została robimy nowy kawałek panela który potem ewentualnie kleimy z naszym klimatronikiem.

Opublikowano
wiec raczej watpie aby ktos na forum posiadal B5 z klimatronikiem. a jeszcze tak to wyglada na zdjeciu:Obrazek

kris_lpgcars ja posiadam dokladnie tak jak na zdjeciu (tylko, ze mam kierownice po "wlasciwej-europejskiej" stronie) wiec nie musisz watpic, bo wydaje mi sie, ze sporo osob na forum moze miec b5 z klimatronik i symphony.

Wydaje mi sie, ze powinienes poszukac wlasciwy koszyk do symphony, ktory ma tez nieco nizej osadzony klimatronik (automatycznie popielniczka jest takze nizej). Wtedy wszystko powinno pasowac.

Opublikowano
  • Autor

No i wreszcie ktos rozwiaj moje watpliwosci lecz mam kolejne pytanie ktore odnosi sie czy trzeba sie bawic VAGiem zeby zgrac ze soba radio i reszte tak jak to chocby robi sie w peugeotach . Bede bardzo wdzieczny za podpowiedz i pobrykam szukac reszty zlomu do mego autka. Narka