Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Kontrolka wody i odłączenie licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od dwoch tyg jestem posiadaczem A4 1,8 T z 1998 roku kod silnika AEB. Mam dwa problemy:

1. Kontolka wody. Po odpaleniu silnika rano zapala sie kontrolka wody.Stan plynu w zbiorniczku jest powyzej minimum. Po przejechaniu kilku kilometrow gdy silnik sie ogrzeje do temp ok 80 stopni celcjusza kontrolka gasnie i wszystko jest ok. Potem gdy odpalam juz na goracym silniku problem nie wystepuje. Dodam ze chlodnica byla wyciagana i naprawiana.Czy moze trzeba skasowac jakies bledy po tym jak odlaczalem chlodnice? A moze to czujnik jest walniety?

2. Wyswietlacz fis w liczniku. Posiadam licznik jak na zdjeciu: http://moto.allegro.pl/item379952889_licznik_audi_a2_a3_a4_a6_a8_mareli_jager_naprawa.html

W zaleznosci od temperatury na zewnatrz wyswietlacz roznie wyswietla. Przy nizszych temp wyswietla lepiej a w upalne dni wyswietla gorzej (brak lini poziomych)...czasami nawet nic nie widac. Gdzies czytalem ze mozna przeczyscic styki i bedzie ok. Moje pytanie: Czy jak odlacze akumulator, wyciagne licznik i potem wloze go spowrotem to czy po wlozeniu go wszystko bedzie ok?Czy auto odpali i czy nie bedzie jakis bledow?Czy moze trzeba pozniej programowac go czy cos takiego...?

Prosze o pomoc fachowcow na tym forum:)

Opublikowano

Wymien czyjnik i bedzie oki

co do wyciagania licznika to nawet jak bedziesz mial jakis blad to akasujesz vagiem tak czy tak rzed praca nad nim odlacz kleme

Opublikowano
  • Autor

Czyszczenie zbiorniczka wyrownawczego nie pomoglo:(....dzisiaj wykrecilem go i przedmuchalem karcherem....po zalozeniu dalej to samo....chyba bede musial sprobowac wymienic czujnik.[br]Dopisany: 16 Czerwiec 2008, 17:15 _________________________________________________Koledzy....zauwazylem jeszcze ze ubywa mi po troszke plynu w zbiorniczku....sprawdzalem wszystkie przewody i nie zauwazylem wycieku,w oleju tez nie widac sladu płynu...zastanawiam sie czy to nie uszczelka pod głowicą:(?Wiadomo wam cos na ten temat?Prosze o wypowiedzi.[br]Dopisany: 18 Czerwiec 2008, 22:23 _________________________________________________Co do wody ubywajacej to juz znalazlem przyczyne....zgnity dolny waz od chlodnicy...mam nadzieje ze to to i nic wiecej:)..dalej nie wiem co z ta kontrolka i licznikami...:(

Opublikowano

Z tym wezem tez mialem problemy jakies 3 miesiace temu , tez mi zgnil, a co jest najlepsze ze musialem kupic calosc z trojnikiem koszt ok 120 badz 160 zl zamawialem u Bertmana

Opublikowano
  • Autor

Ja kupilem ten waz na szrocie u Lesiaka (za Prnjavorem) za 40 dyszki:)

Jeszcze musze rozwiazac problem tego czujnika i liczników i bedzie cacy

Opublikowano

teraz zobaczylem ze to waz od chlodnicy a nie ten co idzie od pompy do trojnika, tamtego bys nie dostal na szrocie wiec masz szczescie , ja mialem mniej szczesia :confused4::decayed: