Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Materiał z którego jest tapicerka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie pytanko. Co to jest za materiał z którego jest robiona standardowa tapicerka w B5. Nie chodzi mi o skóre ani welur.

Pytam bo potrzebował bym kupic kawałek takiego materiału, może nie koniecznie idealnie takiego samego ale podobnego o podobnych właściwościach żeby wymienić na podłokietniku bo ten mój jest brudny strasznie i wytarty i myslę że lepszym rozwiązaniem było by poprostu podmienić. Widziałem na klapce podłokietnika od spodu że są śrubki i jak dobrze rozumiem wystarczyło by odkręcić ten plastik założyc materiał (ewentualnie przykleić) i przykręcić ten plastik.

Podpowie ktoś ewentualnie jakiego materiału uzyć i gdzie kupić? Myślałem o alkantarze ale chciałbym żeby wyglądało przynajmniej podobnie do oryginału. Będe nie długo się raczej pozbywał samochodu i nie chce mi się tłumaczyc czemu to wymieniłem.

Z góry dzieki,

Pozdrawiam

Opublikowano

Zrob przeszczep z przedniej czesci fotela i bedziesz mial ORI.

Jaki kolor wnetrza masz u siebie ?:

Kategorie:Innenfarben

Opublikowano
  • Autor

Hehe z tym przeszczepem to dobre najlepiej z oparcia kierowcy :decayed:

Kolor to wg tych rozpisek które wstawiłes to

BR - Onyx lub QN - Aquablau

Na zdjęciach sa podobne do siebie.

U mnie wymieniałem siedzenia a łokieć został stary ale były przynajmniej kolorystycznie bardzo podobne.

Opublikowano

Ja u siebie robilem taki przeszczep. Przetarl mi sie boczek w kubelku kierowcy. Wycialem material z przedniej dolnej czesci fotela kierowcy. Tamtego rejonu wcale nie widac, wiec smialo mozna wyciac tam potrzebny kawalek. Potem ten ORI kawalek wszylem w przetarte miejsce na kubelku. W miejsce skad wycialem material wstawilem podobny kolorystycznie zakupiony kawalek tkaniny. Tym sposobem nie widac ze cos bylo przy fotelu grzebane. Zeby czegos sie dopatrzec trzeba odsucnac fotel do tylu i wsadzic glowe miedzy niego i pedaly :wink:

Opublikowano
  • Autor

No ciekawie ciekawie :decayed: Z tym że z moimi zdolnościami i brakiem cierpliwości mogło by się zkończyc na wymianie i fotela i podłokietnika :wink: Dlatego myślałem o jakims materiale ogólnie dostepnym o podobnych właściwościach. Nawet jakby był nieco inny odcień to bez szału byle po miesiącu sie nie wytarł bo samochód myślę najwcześniej wiosną pchnę :grin: Jest tych typów materiału ale cholera wie co jest co jeśli się nie jest zawodowym krawcem a najlepiej tapicerem :decayed:

Opublikowano

W taki razie jedz do tapicera i z klika zlotowek Ci to zrobi jak nalezy :wink:

Opublikowano
  • Autor

Tzn moich zdolności manualnych wystarczy na zrobienie tego łokcia ale na cięcie foteli niestety nie. Także zostawie temat może ktos coś powie o jakimś rodzaju materiału żeby kupic i założyć.

Opublikowano

Tych materiałów to jest od cholery. Sa to zwykle tkaniny laminowane. Jedz do sklepu albo do jakiegos tapicera i zapytaj o tkaniny samochodowe i po problemie. Skoro piszesz, ze auto do wiosny ma sluzyc to nie musi byc jakis ekstra materiał.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie chyba tak trzeba będzie zrobić. Zapytałem tylko bo pomyślałem że może ktos będzie znał ten konkretny materiał i łatwiej bedzie bo będę wiedział o co pytać dokładnie. Tak czy inaczej dzięki za rady :hi: