Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana paskow klinowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie da rade wymienic paski a dokladnie pasek klinowy ten od alternatora ,wisco itd bez sciagania przodu??? prosze o szybko i sensowna odpowiedz.:wink:

Opublikowano

jeślie masz klimę to musisz od dołu poluzować napinacz ood klimy pasek ścianąć go a następnie założyć ten drugi klinowy(co napędza min alternator) da się zrobić to bez ściągania przodu

Opublikowano
  • Autor

aha bo przy wymianie pompy wody moja dziewczyna zapomniala powiedziec mechanikowi zeby pasek wymienil a on jest juz pekniety i musze wymienic. a ten napinacz od klimy to jest taki sam jak na pompie wody????

---------- Post dopisany at 07:12 ---------- Poprzedni post napisany at 07:08 ----------

tylko najgorzej bedzie z tym napinaczem u samej gory. bo trzeba go odkrecic a tam malo miejsca

Opublikowano

Nie trzeba go odkrecasz, bierzesz klucz 17 plaski jest tam takie cos prostokatne na co nakladasz klucz i i krecisz w strone jakbyys dokrecal i pasek sie luzuje. Po co napinacz zdejmowac?

Opublikowano
  • Autor

a kurde tego to nie wiedzialem . dzieki za pomoc

Opublikowano

tak jak kolega wyżej napisał wystarczy poluzować napinacz i zdejmiesz pasek,taka rada praktyczna jak robisz to pierwszy raz to rozrysuj sobie na kartce jak idzie pasek:decayed:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Napinacz paska alternatora po naciągnięciu można zablokować w tej pozycji. W elemencie, na który zakładamy klucz 17 jest dziurka w którą wchodzi trzpień o średnicy 4~5mm. Ja używam pręta 4mm o długośći 15cm zgiętego o kąt nieco ostrzejszy od prostego, ok 1,5cm od końca tak, żeby wyrobić się z nim pomiędzy napinaczem a osłoną wiatraka. :)

Opublikowano
  • Autor

temat juz dawno ogarniety a ty sie jeszcze wypowiadasz. :facepalm:

Opublikowano

Ujmę to tak: Jestem, jak łatwo zauważyć, świeży zarówno na forum jak i w temacie. Nie było nic napisane więc podzieliłem się własnymi spostrzeżeniami i "doświadczeniem".

Ale dzięki za sprowadzenie mnie na ziemię w kwestii rozumienia okazywanego nowym użytkownikom forum... :thumbup1: