Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z Zapłonem 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam mały problem ze swoim autkiem, chodzi dokładnie o układ zapłonowy.

Problem wygląda tak ze przy starcie silnika za każdym razem rozrusznik musi obrocic 3, 4 razy wałem zanim zapali problem pojawia się na zimnym i gorącym silniku. Sprawdzone już zostało po kolei od pompy paliwowej po moduły, sterowniki, vaqu pompę, filtry dochodząc do pompo-wtryskiwaczy, wgrywany tez był pogram do zapłonu i nic. pisze dlatego ze może miał już ktoś z was taki problem w swoim dieslu, będę wdzięczny za wszystkie porady,

pozdrawiam:)

Audi Avant 1.9 TDI 130KM

Opublikowano

jaki masz kont synchro, oraz korekty na cylindrach oraz Bip-y. Przydałoby sie równiez sprawdzic pompe tandem czy daje właściwe cisnienie paliwa.

Opublikowano

spróbuj odpalić na włączonych światłach. W pierwszych B6 problem z odpalaniem był też związany z uszkodzeniem wewnętrznym włącznika świateł.

Opublikowano

Udało sie pali teraz jak marzenie:) tak jak kolega wyżej pisał problem zapłonu leżał właśnie we włączniku świateł wymieniony na nowy i wgrany nowy program zapłonu, juz traciłem nadzieje ze coś z tego będzie jest juz ok:wink: dzięki wielkie za pomoc

szerokosci:)

Opublikowano

haha, kolejny przypadek leżący po stronie włącznika