Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

blad,kontrolka AIRBAG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowicze.

Mam problem z moją niunią (A4 B5 1.8T 2001r.). Otóż od jakiegoś czasu świeci mi się na czerwono kontrolka AIRBAG. Sprawdzałem kilkukrotnie komputerem, i nic nie znalazło. Żadnego błędu (!). Będę wdzięczny za wszelkie pomysły na usunięcie tego denerwującego czerwonego "czegoś" :-)

PS: gdzieś przeczytałem, że można wyłączyć poduszki a samochodzie. niestety nie znalazłem żadnego przycisku w schowku. Czy w ogóle "przypadkowe" lub zamierzone wyłączenie poduszki może powodować świecenie się kontrolki??

Pozdr

Szeryf

Opublikowano

Jaki masz licznik ???

Opublikowano
  • Autor

Nie rozumiem...? Oryginalny licznik od Audi. Nic nie było w nim grzebane :)

Opublikowano

mam to samo, prawdopodbnie czujnik od abs ten podsiedzeniem pasazera sie rozczepil, mozesz tez sprawdzic

pomylka oczywsicie nie chodzilo mi o abs tylko airbag

Opublikowano
mam to samo, prawdopodbnie czujnik od abs ten podsiedzeniem pasazera sie rozczepil, mozesz tez sprawdzic

tak, napewno ten od ABS:decayed: skoro się świeci to musi zapisać się błąd w sterowniku, spróbuj odłączyć klemę od aku,podłacz i

sprawdź jeszcze raz błędy kompem. Czym zczytujesz błedy?

Opublikowano
  • Autor
tak, napewno ten od ABS:decayed: skoro się świeci to musi zapisać się błąd w sterowniku, spróbuj odłączyć klemę od aku,podłacz i sprawdź jeszcze raz błędy kompem. Czym zczytujesz błedy?

Ok, zrobię jak radzisz.

Kuzyn mi sprawdza, chyba AUTO-COMem, ale nie jestem pewny nazwy. Jestem raczej laikiem, jeśli chodzi o diagnostykę aut ;)

A co do tego czujnika... ktoś wie, gdzie takowy się znajduje?? Zastanawia mnie ten temat... :)

Opublikowano
tak, napewno ten od ABS:decayed: skoro się świeci to musi zapisać się błąd w sterowniku, spróbuj odłączyć klemę od aku,podłacz i sprawdź jeszcze raz błędy kompem. Czym zczytujesz błedy?

Ok, zrobię jak radzisz.

Kuzyn mi sprawdza, chyba AUTO-COMem, ale nie jestem pewny nazwy. Jestem raczej laikiem, jeśli chodzi o diagnostykę aut ;)

A co do tego czujnika... ktoś wie, gdzie takowy się znajduje?? Zastanawia mnie ten temat... :)

W schowku pasażera może być wyłącznik poduszki powietrznej pasażera i tylko pasażera-nie całego systemu air bag.

Jego wyłączenie-dezaktywacja-poduszki pasażera w żadnym wypadku nie powoduje zapalenia się kontrolki AIR BAG.

Jeżeli kontrolka się zaświeciła-na pewno są błędy zapisane w sterowniku air bag- sprawdź innym sprzętem-jeżeli masz taką możliwość.

Opublikowano

Jaki czujnik ?? ABS-u czy jakiś inny ?? Myślę iż może masz spadek ciśnienia w oponach ze względu na zimową porę i dlatego tak reaguje auto tym świecącym airbagiem ....

Opublikowano

zrób diagnoze vagiem i sprawdz czy nie masz wody pod dywanikiem/wykładziną od strony kierowcy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mi się świeciła kontrolka od jaśka to posprawdzałem połączenia pod siedzeniami i pomogło :)