Art_A4 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam. Dzwonią zawory na ciepłym silniku. Co mam zrobić żeby przestało dzwonić ??? Sama regulacja ??? Proszę o naświetlenie sprawy oraz ewentualny kosztorys (w przybliżeniu oczywiście).
lesand Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Zaworów w tym silniku się nie reguluje, luzy zaworów są kompensowane samoczynnie przez popychacze hydrauliczne i to prawdopodobnie zużyte popychacze są przyczyną dzwonienia, ja za popychacze INA+ wymiana zapłaciłem 350 zł.
Dev Opublikowano 17 Czerwca 2008 Opublikowano 17 Czerwca 2008 Witam. Dzwonią zawory na ciepłym silniku. Co mam zrobić żeby przestało dzwonić ??? Sama regulacja ??? Proszę o naświetlenie sprawy oraz ewentualny kosztorys (w przybliżeniu oczywiście). olej zdarza Ci sie czasami wymieniać? :gwizdanie:
Art_A4 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2008 Auto niedawno zostało kupione. Wymiana "na dniach". Czyżby po samej wymianie oleju przestało ostro dzwonić ??
GILI Opublikowano 18 Czerwca 2008 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Możliwe ale stary olej najbardziej daje się jednak czuć na zimnym silniku.Prawie każda igielna wyciągnięta z krzaków w niemcowie po naszym wejściu do uni dzwoniła zimna nawet benzyna,a ciepła cichła(olej stary jak świat).To raczej popychacze
Rekomendowane odpowiedzi