Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z temp silnika raz 90 a raz 100 stopni pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam audi a4 b5 1.6 (ADP) a moj problem wyglada nastepujoca dzis po jezdzie ok 15 km wylaczylem silnik i wrocilem do niego za jakies 5 min odpalam a tu temperatura na wskazniku 100 stopni otwprzylem maske zeby zobaczycc czy dziala wentylator wentylator nie dzialal wylaczylem silnik i wlaczylem zaplon wskaznik znow pokazywal 90 stopni w iec zrobilem trase ok 5 km temp utrzymywala sie na 90.Wiec poczekalem z 20min aby silnik troszke ostygl wlaczylem zaplon tem pokazywalo 70stopni wylaczylem i znowu wlaczylem zaplon to znowu pokazywalo 90stopni nie wiem co to moze byc moze czujnik temp cieczy?? prosze o pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

może być czujnik tak jak mówisz bądź padnięty termostat

Opublikowano

predzej czujnik bo na padnietym termostacie bys takiej temp. nie osiagnal

Opublikowano

zależy w jakiej pozycji termostat jest czy otwartej czy zamknietej to wtedy może dojść albo do nie dogrzania albo do przegrzewania

---------- Post dopisany at 16:35 ---------- Poprzedni post napisany at 16:33 ----------

a objawem uszkodzonego czujnika z tego co pamiętam mogą być gwałtowne skakania temperatury ale niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę

Opublikowano

termostat sie już przycina, do wymiany

Opublikowano

Ja miałem podobnie, był to czujnik

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja mam troszke inny problem a mianowicie temperatura wzrasta to 100 stopni ale silnik nie ma tyle 2 czujniki wymienione zielony i niebieski i bez zmian, ale po rozłaczeniu zielonego czujnika temperatyra spada do 70 dziwne - a powinna do 60 czyli do zera oczywiscie wszystko przy uruchomionym silniku, jesli go zgasze wtedy własnie spada do 60 stopni nie wiem o co chodzi