Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Olej i bagnet!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. Koledzy ułamała mi się ta rurka żółta co bagnet w nią wchodzi, widze że troche tam jest zachlapane olejem na dole, jeszcze jutro musze zrobić 500km i chciał bym się dowiedzieć czy tamtędy ucieka dużo oleju... uszkodzone na samym dole, dziurka średnicy 1 cm... 1.9 TDI

Opublikowano

Chlapac coś tam bedzie bo wiadomo ciśnienie w skrzyni korbowej, ale nie na tyle żeby wywalilo cały olej, jak będziesz jechał po trasie to musisz zerknac ze dwa razy jak tam sytuacja sie ma.

Opublikowano

Całego oleju może i nie wywali ale silnik uwalony będzie, ja zrobiłem 25km z odczepioną rurką (tandetna podróba, kupiona na szybko aby wrócić do domu za 5 zł, inaczej wygięta jak ori przez co nie pasowała do pokrywy osłaniającej silnik) i miałem pełno kropek po oleju na bloku. Trochę dużo masz do przejechania i jeszcze więcej do stracenia jeżeli oleju będzie za mało, ja osobiście pokombinowałbym z zaklejeniem tego nawet taśmą jakąś bo raczej w sobotę wieczorem lub w niedziele nie kupisz nowej i wtedy jakoś próbował jechać. Nowa kosztuje chyba coś koło 20 zł, na forum w dziale warsztat jest nawet wątek o tym i podane są nr. części ale i bez tego panowie w aso powinni odnaleźć ją i z tego co pamiętam jest dostępna "na już".

Opublikowano

ale jak kolega ma nagły wyjazd to lepiej teraz jakoś na szybko obkleić a po podróży wymienić

---------- Post dopisany at 18:11 ---------- Poprzedni post napisany at 18:05 ----------

z drugiej strony 20zł czy tam 30zł nie warte jest remontu kapitalnego silnika gdy zbraknie oleju

Opublikowano
  • Autor

panowie w sobotę o 22 przejeżdżałem w jakimś mieście koło warsztatu, z ciekawości się zatrzymałem i zaglądnąłem czy wgl. otwarte :)) był tam taki młody kolo i robił coś w swoim aucie po godzinach... wymienił bagnet na jakiegoś chinola za 7 zł, ale ładnie go zagrzał, trochę naprostował bo nie pasował tak jak ori. i wziął za to 20 zł... jeszcze mi osłonę pod silnikiem przykręcił :D nie znam adresu bo bym go polecił! ale za jeden dzień potrafiło cały silnik schlapać... na wiosnę czeka mnie mycie :)

Opublikowano

Tez mi sie to ulamalo, ale ja to skleilem klejem i jeszcze tasma izolacyjna , bylo ok, ale zajechalem do motoryzacyjnego i kupilem nowe za 5 zl :]