Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwny dzwiek podczas wciskania pedalu sprzegla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem w audi a4 2008 caga chodzi o to ze keidy silnik jest zimny i wciskam owy pedal sprzegla nie slcyhac tego zgrzytu dochodzi on tylko wtedy keidy silnik jest rozgrzany co moze byc tego przczyna auto ma jakies 200 tys km nakulane chodzi o hlas podczas claej dlugosci wciskani spzregla dobiegajcy tak jakby zpod maski

Opublikowano

Przy tym przebiegu stawiam, że to będzie łożysko oporowe. Czyli sprzęgło do wymiany a przy okazji wymień od razu dwumas. Koszt takiego kompletu to 2500zł plus wymiana tego wszystkiego.

Czeka mnie to samo. Na wtorek jestem umówiony z mechanikiem.

Opublikowano
  • Autor

wlasnei tez tak podejrzewam a poeidz mi pawlo 2004 czy miales takie objawy jak ja ze prz zimnym po dluzszym psotoju wciskajc sprzeglo nie bylo niczego slychac dopiero po pzrejchaniu kilkunastu km ?

i moja prosba taka jak bedziesz juz po wizycie i jak bys mugl prosze o cenik i koszty naprawy tego ustrojstwa

Opublikowano

U mnie są inne objawy, gdy samochód schodzi z obrotów po dodaniu lekko gazu na biegu jałowym słychać takie jakby terkotanie. Przy wciśniętym sprzęgle coś takiego nie występuje a do tego na biegu jałowym co jakiś czas słychać dosyc głośne uderzenia i trzęsie w tym czasie budą samochodu.

Co do części to juz Ci napisałem, komplet czyli koło dwumasowe, sprzęgło i łozysko oporowe firmy SACHS to koszt rzędu 2.200zł - 2.500zł. (zależnie od zniżek itp)

Co do kosztów naprawy to z tego co słyszałem to koszt od 350zł w górę.

Ja jestem w UK więc to inna sprawa. Na szczęście ja mam samochód na gwarancji więc mam nadzieję, że obejdzie się bez kosztów ale dopiero wszystko będę wiedział we wtorek.

Opublikowano

Koszt moze wzrosnąc w zależności czy wałek na sprzegle nie jest wyrobiony

Opublikowano

Grzesiu wiesz może jaki jest numer tego wałka i jaki koszt tego cuda??

Opublikowano
  • Autor

pawlo 2004 masz typowe objawy dwumasy majlem idetyczne objawy w moim sharanie z 2002 roku kod silnika AUY pozdrawiam jak juz bedziesz po wymianie opisz co nieco czy nie bylo kaplikacji i czy czasem ten walek faktycznei jest wada

Opublikowano

jelo jestem juz po wymianie. Wszystko poszło bez komplikacji. Co do cen i numerów części jakie zostały wymienione to można poczytać w moim wątku http://a4-klub.pl/audi-a4-b8-76/b8-caga-phantom-black-full-s-line-navi-3g-skory-led-y-wodotryski-257171/index3.html

• 3 lata później...
Opublikowano

hmmm ja mam to samo i odglos dochodzi od turbiny, odpinalem rurki od turbo i sie przejechalem bez turbo kawaleczek i cisza. Cos mi sie widzi ze to moze byc turbo, luz na wirniku ? a jak podpieta turbina i na 2 do 4 tys obortu i wciskam sprzeglo to slychac hmm szum i takiee hmmm ocieranie lopatek ? cos w tym stylu jak bys wsadzil palec w wiatrak od komputera.

Edytowane przez Truscik