Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mocowanie podpory(łapy z poduszka) skrzyni GBA/FRL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z prawidłowym zamontowaniem podpory z poduszka do skrzyni biegów. Dwa lata temu wymieniłem podporę ponieważ pękła na śrubach łączących skrzynie z łapa i w tym tygodniu znów pękniecie na śrubach. U mnie łapa jest zamontowana na 2 śrubach ponieważ trzeciej nie mam do czego przykręcić. Dodam ze posiadam skrzynie GBA (6 biegów).

Czy mógł by ktoś z kolegów zajrzeć do siebie pod auto i zrobić zdjęcie swojej skrzyni w tym miejscu?

Zdjęcie podglądowe miejsca w którym u mnie czegoś brakuje.

20130129136.jpg

20130129139.jpg

Opublikowano

seba niedawno wymieniałem tą poduchę i najprawdopodobniej masz złą łapę poduchy ,w GBA na 100% są 3 śruby ja zmieniłem samą poduchę bo łapa miała inny kształt i jeden otwór niepasował ,prawdopodobnie w sobotę będę wywalał skrzynię to mogę zrobić fotkę

Opublikowano
  • Autor

Był bym wdzięczny za fotkę bo najlepiej w taki sposób dojść co jest nie tak. Według Etki to taka łapa u mnie ma być i taka sama była ta pierwsza ala'oryginalna.

Opublikowano

Chyba tak to powinno wyglądać w Twojej skrzyni :

A34_0436.jpg

Opublikowano
  • Autor

No tak powinno wyglądać ale niestety Biszczan u mnie tak nie jest. Być może ktoś zamienił skrzynie w przeszłości u mnie.

Oto moja łapa z poduszka dobrana według nr VIN przez serwis:

20130130148.jpg

20130130149.jpg

Opublikowano

trzeba bedzie dobrac poduszke do numeru skrzyni....

Opublikowano
  • Autor

Już wiem jaki nr ma moja skrzynia i w życiu nie domyśliłbym się ze ktoś tam kiedyś grzebał . Dzisiaj zajrzałem jeszcze raz pod auto w celu identyfikacji numeru skrzyni i okazało się ze skrzynia ma nr DQS. Żadne GBA czy inne przypisane do tego rocznika auta.

---------- Post dopisany 03-02-2013 at 18:12 ---------- Poprzedni post napisany 31-01-2013 at 20:13 ----------

Powiedzcie mi koledzy czy podpora poprzeczna i poduszka ze skrzyni 2.5 tdi od a4 b6/b7 bedzie pasowala pod skrzynie DQS ?

Opublikowano

skrzynia DQS jest z B5 i jest na 2 poduszkach. Tez mialem skrzynie DQS w moim B6 i zeby wszystko pasowalo zmieniony byl tyl skrzyni z GBA

Opublikowano
  • Autor
skrzynia DQS jest z B5 i jest na 2 poduszkach. Tez mialem skrzynie DQS w moim B6 i zeby wszystko pasowalo zmieniony byl tyl skrzyni z GBA

Bez problemu pasuje tylnia obudowa GBA do DQS ? Czy musiales cos jeszcze pomodzic przy przekladce?

Opublikowano

Kolego wtrącę się w wątek bo niedawno miałem problem z wibracjami. Po zmianie skrzyni na 6 pękł mi trójkacik i zamontowałem dwie poduszki z b5. Auto wibrowało jak posrane!! na postoju naprawdę wibracje były mocno wyczuwalne. Ponownie zmieniłem na centralna łapę a trójkąt zastąpiłem dorobią łapa z blachy 4 i działa aż miło :D

Opublikowano
  • Autor
Kolego wtrącę się w wątek bo niedawno miałem problem z wibracjami. Po zmianie skrzyni na 6 pękł mi trójkacik i zamontowałem dwie poduszki z b5. Auto wibrowało jak posrane!! na postoju naprawdę wibracje były mocno wyczuwalne. Ponownie zmieniłem na centralna łapę a trójkąt zastąpiłem dorobią łapa z blachy 4 i działa aż miło :D

Mógłbyś zrobic fotke swojej łapy ? Zebym zobaczyl jak to mniej wiecej wyglada.

Opublikowano

Bez problemu pasuje tylnia obudowa GBA do DQS ? Czy musiales cos jeszcze pomodzic przy przekladce?

Facet gdzie kupilem skrzynie zmienil ten tyl dosc szybko i bez zadnych kombinacji
Opublikowano

czyli można zamontować skrzynię DQS zamiast GBA ,a jak z przełożeniami na biegach jest różnica

Opublikowano
  • Autor
czyli można zamontować skrzynię DQS zamiast GBA ,a jak z przełożeniami na biegach jest różnica

Dużo info na temat skrzyni DQS i silnika AVF jest na forum passata. A jeżeli chodzi o przłlożenia to ja niestety nic nie moge powiedziec bo nie mam porownania.

Opublikowano

skrzynia DQS ma dokladnie takie same przelozenia jak HCK z B7, przynajmniej u mnie tak jest i moim zdaniem jak juz zmieniac skrzynie na inna to tylko na HCK bo jest chyba najdluzsza i napewno nie maja nalatane tyle kilometrów co stare DQS :wink:

Opublikowano

norka a nie wiesz czy HCK podejdzie p&p zamiast GBA

Opublikowano

nie wiem czy cos jeszcze ale napewno wybierak z ciegnami i chyba poducha pod skrzynie :eusathink: i jeszcze kabelek od wstecznego trzeba przedluzyc