Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kilka błędów z diagnostyki. ECM, CAN BUS, V107

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj wziąłem w rękę laptopa i postanowiłem sprawdzić auto. Podczas diagnostyki wyskoczyły takie oto błędy:

- 710 Silniczek klapy odmrażania (V107)

- 1316 Szyna danych - błąd, moduł kontroli ABS (Data bus line fault, ABS control module)

- 18057 CAN data bus, ABS - brak sygnału > moduł ABS, przewody, dopasowanie rezystora w ECM.

- 65535 Uszkodzony sterownik ECM

Ktoś pomoże w objaśnieniu tych błędów. Co zrobić? Dodam że klima na postoju tzn po zgaszeniu auta głównie słyszę że pyka w niej coś tak jakby jakaś klapka chodziła. Z hamulcami nic się nie dzieje ABS działa normalnie ale nie mogę się połączyć VAGiem jak chcę zrobić test wyjść. Odrazu wyskakuje błąd i wszystkie kontrolki od hamulców się świecą muszę wyłączyć i włączyć zapłon żeby znikły.

Pomożecie :wink:

---------- Post dopisany 03-02-2013 at 21:56 ---------- Poprzedni post napisany 01-02-2013 at 15:09 ----------

Nikt nie pomoże? :kwasny:

Opublikowano

zrób nastawy podstawowe klimy, jezeli nie przejda trzeba sprawdzic jak działa silniczek z klapą

jezeli sa jakieś zakłócenia w pracy trzeba usunąc usterke lub wymienic silniczek

co sie tyczy ABS-u to trzeba dac sterownik do naprawy lub wymienic na sprawny

Opublikowano
  • Autor

Aha. To może powiesz mi jeszcze bo nie wiem czy dobrze pamiętam. Musze wejść w klimę, nastawy podstawowe chwile poczekać aż się wszystko poustawia i wyjść czy coś tam trzeba jeszcze robić bo kiedyś tylko przepustnice ustawiałem w A3 w podobny sposób. :facepalm:

A gdzie ten sterownik się znajduję żeby go wyjąć? Na pompie jakoś czy gdzie?

---------- Post dopisany 04-02-2013 at 13:04 ---------- Poprzedni post napisany 03-02-2013 at 22:16 ----------

Więc dzisiaj VAG'iem zrobiłem nastawy pierwotne. Wszedłem w klimę 08, 04 nastawy i na kanale 001 wartości się zmieniały, klimka tam w środku coś pracowała po chwili pyk i wszystko działa. Zero błędów, parę razy wyłączałem, włączałem auto i klimę dawałem różne ustawienia klimy i odmrażanie przedniej szyby znowu sprawdziłem błędy i jest ok zero błędów. :banan: Oby tak zostało. dzięki devastation za radę. :thumbup1:

Teraz zostało jeszcze zrobić coś z tym sterownikiem. :kwasny:

---------- Post dopisany 05-02-2013 at 17:29 ---------- Poprzedni post napisany 04-02-2013 at 13:04 ----------

Sprawa się wyjaśniła. Błędy wyskakiwały po tym tylko jak chciałem wejść w test wyjść vagiem a ten potrzebował kodu dostępu i dlatego blokowało wejście i wywalało błędy. Tak to nie ma żadnych błędów a ABS i ESP działa bez problemów zero błędów. :decayed:

Sprawa wyjaśniona. :banan: