Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PDC - ori czy inne?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolego, ale ja nie napisałem o ori używanych, a nawet jak kupisz używaną wiązkę z czujnikami, to co tam ci może paść? głośniczek? czujka Ci padnie, za 100zl kupisz drugą, takie zamienniki to są dobre do aut w których konstruktorzy nie pomyśleli nawet o takim gadżecie jak pdc

Opublikowano
Mam wyrezane ori czujniki w zwykly zderzak, banalna sprawa nawet bylo narysowane gdzie wiercic, zaczepy mozna dokupic w aso, ja dorwalem uszkodzony zderzak za 30zeta i przelozylem je

daj foto po montazu ocenimy:wink:

Opublikowano

ok zrobię i wrzucę, nie ma opcji żeby sie poznać ze są dołożone, bez tych gniazd mocujących czujki tez sie da tylko, że czujki będą wystawać z 2mm poza obrys zderzaka i wygląda to marnie

Opublikowano
  • Autor
kolego, ale ja nie napisałem o ori używanych, a nawet jak kupisz używaną wiązkę z czujnikami, to co tam ci może paść? głośniczek? czujka Ci padnie, za 100zl kupisz drugą, takie zamienniki to są dobre do aut w których konstruktorzy nie pomyśleli nawet o takim gadżecie jak pdc

ja mam właśnie ori używane części, ale ze sprawdzonego źródła

czyli mam dwie opcje:

1) zamontować ori - wydałem już 500zł na części, teraz zderzak 150-200zł, malowanie 350zł, montaż wszystkiego 200-300zł = max. 1350zł

2) sprzedać te ori części, zdecydować się na zamiennik dobrej jakości = max. 800zł i brak malowanego zderzaka

:facepalm:

Opublikowano

albo szukać zderzaka z otworami w kolorze, a czemu swojego wiercić nie chcesz?

Opublikowano
  • Autor
albo szukać zderzaka z otworami w kolorze, a czemu swojego wiercić nie chcesz?

znaleźć zderzak w kolorze w stanie nie do malowania graniczy z cudem...

czemu nie chcę wiercić? chciałbym, ale tych mocowań nigdzie nie mogę dostać :/

Opublikowano

rozejrzyj sie, masz avanta więcej na pewno niż do sedanów

Opublikowano
  • Autor

są czarne, ale z reguły sprzedawcy nie znają kodu lakieru lub ogólnie nie wiedzą, czy to jest metallic czy perła... poza tym jak już są te czarne, to i tak do malowania...

Opublikowano

na odległość to nie ma co kupować bo wtopa może być, najlepiej gdzieś w okolicy lub od kogoś z forum

---------- Post dopisany at 18:59 ---------- Poprzedni post napisany at 16:14 ----------

Mam wyrezane ori czujniki w zwykly zderzak, banalna sprawa nawet bylo narysowane gdzie wiercic, zaczepy mozna dokupic w aso, ja dorwalem uszkodzony zderzak za 30zeta i przelozylem je

daj foto po montazu ocenimy:wink:

czuj.jpg

czuj2.jpg

tak wygląda zderzak z fabrycznymi otworami bez gniazd

fabr.jpg

Opublikowano
jaką mam pewność, montując używane ori części, że wszystko będzie sprawne teraz i na wieki? jak zaczynam sobie kalkulować ryzyko i koszty, to jednak wygrywają 'zamienniki'

bardzo zależy mi na rezaniu auta na ori częściach, ale... nie jest to takie proste

Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. :cool: Rezaj ORI :good: Tak jak ktoś tu pisał są w zderzaku zaznaczone miejsca gdzie należy wiercić. W "warsztacie" jest już temat poświęcony rezaniu PDC. :cool: