Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Car Audio i fabryczne radio?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie. Ostatnio postanowiłem założyć u siebie w audi mały sprzęt audio. Nie mówię tutaj o mocy 1000W, tylko od 200-500. I tutaj pojawiają się schody. Z racji, że nie chce zmieniać u siebie radia na nie oryginalne, postanowiłem postawić wyzwanie fabryce:decayed::wink:. Radio to Audi Delta CC. Jest to radio w full opcji ponieważ, mam wbudowany telefon, nagłośnienie Nokii, oraz oryginalną zmieniarkę CD na 6 płyt w bagażniku.:wink:

Zauważyłem na alledrogo że można kupić chincze na suba(MINI ISO LINE OUT BLAUPUNKT VW AUDI SEAT SKODA (2955105081) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.) i nabyłem takie cudo:grin: podłączyłem kumpla skrzynie i suba i tu nagle stuka bass!:kox: jakość była średnia i mnie nie zadowała ponieważ, radio nie posiada filtrów od dzwięku itp. nie znam się dokładnie.:decayed: ale, trafiłem na takie coś(Wejście AUX Blaupunkt,Becker Mini-ISO JACK VW AUDI (2945807931) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.). Jeżeli to podłącze zamiast zmieniarki bede miał wejscie AUX z tego co wiem..:). Więć jak bym podłączył tel SGS3 to można bybyło ten dzwięk pięknie ustawić bo taki sprzęt posiada setki kombinacji ustawień dzwięku tak jak w nowoczesnych radiach..:).

I tutaj pytania:

1) Czy oby na pewno te radio da rade pociągnąć to wszystko pięknie nawet przez podłączenie dzwięku przez wejście AUX?

2) Jeżeli odłącze żółtą kostkę i podłącze w niej miejsce chincze to przestają grać tylne głośniki.:kwasny: Jest możliwość zrobienie(bez ciencia ori instalacji) zeby, były podłączone chincze do suba i grały tylne głośniki?.

3) I czy radio wytrzyma i podoła takiemu systemowi?:decayed:

Proszę o pomoc...:wink::wink::wink:

Opublikowano

Lepszym rozwiazaniem by byla zmiana radia :) Niestety co bys nie podlaczyl to i tak bez dobrego zrodla dzwieku co bys nie podlaczyl to bedzie to gralo srednio :/

Opublikowano

Kolego Wejście AUX Blaupunkt,Becker Mini-ISO JACK VW AUDI (2945807931) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. to nie bedzie działać, kupiłem i nie działa i czytałem gdzies że cos jest jeszcze do tego potrzebne ale już się nie zagłebiałem zrezygnowałem z podłączenia ale ta druga przejściówka jak najbardziej również zakupiłem podłaczyłem wzmacniacz 1200W i skrzynie 600W i wszystło ładnie działa, dzwiek jest bardzo dobry i radio mam Cencert jak dla mnie wszystło ładnie się spisuje. Tylko puść kable prądowe jednym progiem a sygnałowe drugim to nie bedzie zakłucać. A tylko jeśli chodzi o tylne głośniki to ja zmostkowałem z przednimi w kostce i też ładnie gra nic się nie dzieje, mam ustawione bez basu tylko na wzmacniaczu w filtrze mam bass i idzie tylko na skrzynie i wszystko ładnie gra już drugi miesiąc :)

Opublikowano
  • Autor

Dzieki kolego "Smiszny" za cenne informacje..:)) jak byś jeszcze mógł to opisz mi dokładnie którędy pod progami pusciłeś kable i jak przebiles sie przez sciane grodziową..;)) Będę wdzięczny...:wink::wink::wink:

Opublikowano

Przez sciane mozesz sie przebic w okolicach puszki z komputerem :wink: Wtedy zasilajace puszczasz progiem od strony kierowcy a sygnal od strony pasazera :wink: Jak zdejmiesz te plastiki przy progach to powinienes dac sb rade bez problemu :wink:

Opublikowano
  • Autor

Więc jeszcze raz zapytam, nie da rady podłączyć takiego AUX-a do mojego radyjka?. Na pewno nie da rady?:wink: Czekam na odp...:)