Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Potrzebuje pomocy , najpierw chip potem wtryski . Trzeba robić korekte programu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Posiadam Audi a4 b5 przedliftowe , ze zwykłym 90konnym silnikiem . po jakimś czasie od zakupu zrobiłem chipa . teraz dokupiłem wtryski od afn i wymieniłem . chciałem zapytać czy znowu trzeba jechać tam gdzie był robiony chip i robić korekte programu czy już nie ?

Opublikowano

Dołączam się do pytania, identyczne auto i silnik, w następnym tygodniu wpadną mi wtryski od AFNa. Planuję również chip - montować samemu wtryski czy oddać je tunerowi do zamontowania? Dodam że znalazłem zakład który podejmie się sprawy kompleksowo: wtryski, chip, wycięcie kata i zaślepienie EGR, tylko czekam jeszcze na dokładną wycenę:)

Aha, za chipa z hamownią i indywidualnym strojeniem wstępnie powiedzieli ok. 1000, a za 200-300 wgranie gotowca - sami twierdzą że to półśrodek.

Aha, wymieniony zakład reklamuje się "Z naszych usług korzysta startująca w mistrzostwach polski załoga Zimny / Mirek" :)

Opublikowano

jak ma to dzialac jak nalezy i wykorzystac potencjal nowych wtryskow to powinno sie dopasowac soft pod nowe wtryski

Opublikowano
jak ma to dzialac jak nalezy i wykorzystac potencjal nowych wtryskow to powinno sie dopasowac soft pod nowe wtryski

to jeszcze mozna pokusic sie o wieksza turbawe i wtedy w 100% mozna wykorzystac potencjał:wink:

Opublikowano

Zmiana turbo to zapewne również zmiana komputera na 16 bit, tak że koszty idą w górę. Nie wiem czy przyrost mocy w stosunku do wyłożonych środków jest opłacalny w porównaniu do samego chipa i wtrysków. I tak będzie banan na twarzy bo chyba na te > 120km można liczyć?

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
  • Autor

tak jestem zadowolony :banan: warto było . nie dymi ani nic , nawet powiem że dużo lepiej pali jak zimny :naughty: