Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny zamek i akumulator, problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chyba padł mi akumulator, centralny otwiera tylko drzwi kierowcy( wcześniej było wszystko OK) , samochodu nie da sie odpalić. Chciałem podładować akumulator ale maska się nie otwiera. Co w takiej sytuacji robić ??

Samochod stał 5 dni nie odpalany, wcześniej nic nie wskazywało na rozładowanie akumulatora.

Czy to wina akumulatora czy czegoś innego ??

Dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano

Dlaczego maske nie mozna otworzyc ?

Opublikowano
  • Autor

Bo się ten dzyndzel nie wysuwa...tez mnie to dziwi, jeszcze bede kombinował

---------- Post dopisany at 11:55 ---------- Poprzedni post napisany at 11:53 ----------

OK juz sie otworzyła :)

---------- Post dopisany at 11:56 ---------- Poprzedni post napisany at 11:55 ----------

Teraz trzeba podpiać kabelki i sie zobaczy czy to akumulator

---------- Post dopisany at 13:51 ---------- Poprzedni post napisany at 11:56 ----------

Wszystko gra :) Wina akumulatora...narzeczona zostawiła włączone radio ... i aku sie wyładował :)

Opublikowano

Wykorzystam temat..

Jaki powinien byc pobor pradu centralnego zamka ? Moze ktos kiedys mierzyl. Mi dosc sporo wciaga pradu wiec poki co odlaczylem centralny zamek i zamykam z kluczyka :kwasny: ( To nie pompka centralnego bo po odlaczeniu pompki nie ma roznicy w poborze pradu. )

Opublikowano

Sprawdzałeś czy to na pewno centralny zamek pobiera prąd? Podłącz multimetr z jednej strony do akumulatora, a z drugiej do klemy która była do aku podłączona. Sprawdź jaki jest pobór prądu - ilość mA, a następnie wypinaj po kolei bezpieczniki i sprawdź czy zmienia coś się. Jeżeli znajdziesz ten bezpiecznik po wyjęciu którego prąd poboru spada, to sprawdź za co ten bezpiecznik odpowiada :wink: Potem to już tylko sprawdzić gdzie leży dokładnie przyczyna.

Ja u siebie mam dokładany alarm, i prąd poboru podczas zamkniętego auta wynosi 15-20mA.

Opublikowano

Tak tez robiłem.. u mnie jakos miernik nie chce banglac na mA, wiec badalem na ustawieniach 10A

I wyskoczylo 0.11A ( bez roznicy czy zamkniety czy otwart samochod ) po wyjeciu bezpiecznika od centralnego zamka ( dokladany ) spada do ~0.03(2)A . W instrukcji nigdzie nie moge znalesc informacji ile powinno urzadzenie wcinac pradu, ale wydaje mi sie ze to jest o wiele za duzo. Gdzie w internecie spotkalem sie z informacja ze ponoc funkcja domykania szyb tyle ciagnie. Zebym mial troche wiekszy garaz, albo chociaz bylo cieplo na zew, to bym odpinal i badal. Stad tez moje pytanie, moze ktos badal ile u siebie pobiera centralny zamek bo przy 0.11A dlugo nie postoii mi auto i szkoda mi akumulatora.

Opublikowano

U mnie na zamkniętym pobiera 0,025A i co pół minuty jest skok do 0,1A na ułamek sekundy.