Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5] Rok produkcji a ustawianie zbieżności

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio robiłem sobie zbieżność w Norauto. Moja Audiczka ma wpisane w niemieckich papierach jakąś datę homologacji czy coś w tym stylu jako grudzień 1997, ale wszędzie indziej jako rok produkcji widnieje rok 1998 pierwsza rejestracja to marzec 03.1998. Przy badaniu zbieżności pytali o rocznik auta. Powiedziałem ze jest to rocznik 1998. Po pół godzinie zabawy przyszli z pytaniem czy na pewno jest to rok 1998. Wtedy powiedziałem że nie jestem do końca pewien w związku z tą wzmianką o hologacji, po czym stwierdzili że mają inny program do badania zbieżności dla roczników 94-97 i inny dla 98-...W narożnikach szyb mam oznaczenie ...8 (czyli wnioskuję że rok produkcji to 1998)

Moje pytanie brzmi :

Czy jeśli przy badaniu zbieżności użyto programu dla roczników 94-97 a samochód jest z roku 1998 możliwe są duże przekłamania? Wyniki były dość kiepskie i zaczałem sie obawiac ze samochód był mocno bity.

Opublikowano

nie powinno to miec znaczenia :wink: a co zle wyszly wyniki??

Opublikowano
stwierdzili że mają inny program do badania zbieżności dla roczników 94-97 i inny dla 98-...

jak to inny przecież zawiecha i wymiary są te same w 99 cos tam zmieniono w mechanizmach podwozia i tam kąty mogą być inne, normalnie zgłupiałem teraz hmm poobserwuję ten temat bo sam jestem ciekaw :shock:

Opublikowano

Przypadkiem nie chodzi tu o to, ze po 98 byly inne wartosci :?:

Opublikowano

Miesiąc temu ustawiałem zbieżność i podałem rok produkcji 97 ale w kodzie jest 98 i koleś sprawdził , że nie ma żadnej różnicy :smile:

Jak znajdę wydruk to wkleję fotkę z parametrami

Opublikowano

Wlasnie dzis po wymianie koncowek drazkow i lacznikow stabilizatorow bylem na zbieznosci. Podalem miesiac i rok produkcji i diagnosta spojrzal i powiedzial, ze nie ma roznicy w tych kilku latach i mowil cos o wartosciach 2,3 z jakas tolerancja (nie znam sie na tym za bardzo-pewnie chodzilo o katy pochylenia). Ps. wartosci odczytal z jakiejs magicznej ksiazki.