Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rolka na alternatorze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Wracajac z pracy zapalila mi sie kontrolka od ladowania.Otwieram mache patrze pasek kliowy spadl z rolki na alternatorze w strone alternatora(pasek nie pekl).Chcialem go wciagnac na ta rolke a tu ta rolka tancuje w przod i tyl.Poprostu wyszla z tego trzpienia alternatora i wlazla w wnetylator lecz nie spadla bo zatrzymala ja lopatka wentylatora.Nic wiecej nie zgladalem bo ciemno bylo.I moje pytanko jaka przyczyna mogla byc tego ze ta rolka wysunela sie z tego trzpienia?Jak to jest tam zamontowane?Czy to jest naprawialne?Jakie koszty?Silnik 1.9TDI 110KM.Z gory dzieki za informacje

Opublikowano

wisnia, zapraszam do zapoznania z regulaminem i przedstawienia w NEWBIE.

W innym przypadku posty beda usuwane.

Byla juz ta rolka opisywana.

Nie chce wprowaddzac w blad ale czy ona nie jest poprostu przkrecana :?:

Opublikowano

pytalem sie ostatnio o te zasrana rolke i zamurowalo mnie jak sie dowiedzialem ile kosztuje :twisted: 500 zeta zaspiewali :shock: :evil:

Opublikowano
pytalem sie ostatnio o te zasrana rolke i zamurowalo mnie jak sie dowiedzialem ile kosztuje :twisted: 500 zeta zaspiewali :shock: :evil:

to cos sporo ... jak pamietam to chyba 200-250 zł ..... ale to tez sporo ... :evil:

Opublikowano

też muszę to wymienić... Ale cena 350zł :D

Ale to silnika 110PS ?? nie powinno kosztować 100zł ?

O tym elemencie mówimy ? :

186cm1.jpg

cena w EUR

Opublikowano
  • Autor

No i wyciagnelem to wszystko.Zdjecie tej rolki nie bylo prasta sprawa potrzebny specjalny klucz.Gdy to zdjolem bylem w szoku wszystko w rolce rozsypalo sie w drobny mak.Cena rolki 270zl :sad: Porazka.Znajomy elektromechanik powiedzial ze taka roleczka wytrzymuje ok 80tys. km.Na moje oko bardzo malo jak za ta cene.Dla ludzi ktorzy beda sie z tym bawic:uwarzajcie na koncowa cyfre nr rolki(po kropce) w moim przypadku F-225653.3 Oznacza ona dlugosc gwinu.Jesli zakupicie rolke z innym nr po kropce niestety trzeba gwintowac trzpien alternatora=kupa roboty

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam.Wracajac z pracy zapalila mi sie kontrolka od ladowania.Otwieram mache patrze pasek kliowy spadl z rolki na alternatorze w strone alternatora(pasek nie pekl).Chcialem go wciagnac na ta rolke a tu ta rolka tancuje w przod i tyl.Poprostu wyszla z tego trzpienia alternatora i wlazla w wnetylator lecz nie spadla bo zatrzymala ja lopatka wentylatora.Nic wiecej nie zgladalem bo ciemno bylo.I moje pytanko jaka przyczyna mogla byc tego ze ta rolka wysunela sie z tego trzpienia?Jak to jest tam zamontowane?Czy to jest naprawialne?Jakie koszty?Silnik 1.9TDI 110KM.Z gory dzieki za informacje

Opublikowano

Rolka nie jest tania, a jest poprostu nakrecana na oske alternatora.

Potrzebna bedzie Ci specjalna nasadka.

Opublikowano

koledzy możecie podpowiedzieć jak się dobrać do tej rolki tam są dwa wielokliny ,czy trzeba nasadkę i jeszcze drugi klucz? jaki tam jest gwint lewy czy prawy?