Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż lampki podsufitki ala passat w8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
darek995 napisał:
:bag: Jest inna metoda montowania diod bo kupuje się diody płaskie - rozpraszające. Jeszcze trochę OT i zgłoszę temat do zamknięcia:bla:

:bag:

dobra bo widze ze tu jest jeden madrzejszy od drugiego..... Kolego Darku czy montowalej jakiekolwiek diody w lampce? ja montowalem plaskie wypukle i jakie jeszcze znalazlem..... i ogolnie nie ma fajnego efektu z tego powodu ze dioda musi chociaz lekko wejsc w otwor a co za tym idzie swiatlo jest slabo rozproszone i bardzo latwo zobaczyc diode co dosc mocno denerwuje, wepchniecie diody glebiej powoduje przebijanie swiatla bokami.... sa dostepne gotowe orginalne moduly jakie mozna zamontowac w lampce o ile miejsce na to pozwoli mozna pobawic sie tez w inny sposob ale jest o tym osobny watek w ktorym sa nawet podane nr tych diod........ co do lampki z polifta wszystko sie zgadza.... ale jest do tego osbny watek.....

i co za tym idzie w takiej lampce nie trzeba montowac diod podswietlanych przyciskow bo tam wszystko jest, wycinac podsufitki czy jej usztywniac....podlaczenie jest inne bo taka lampka posiada gniazdo 6pinowe..... piszecie ze lampka z w8 jest droga.... zobaczcie jeszcze ile przejscowka kosztuje..... ktora jest banalna do zrobienia itp....

dobra wolaj zielonego niech posprzata....

Opublikowano

zdarzyło mi się to już robić w A80 i kolegi a4 i udało się, tak jak mówisz kwestia dobory diod i tego jak wystają, ale u mnie zdały egzamin płaskie.

P.S

Robimy zamieszanie a kolega ma ROBIONĄ lampkę co kupił i nawet nie ma podświetlanych przycisków :decayed: zobacz sobie dropsone i spytaj właściciela wątku jak mu świeci i czy nie po oczach - jest taka aukcja co gości sprzedaje za 89zł na allegro.

Opublikowano
Witam,

przeszukiwałem forum w celu znalezienia wskazówek odnośnie instalacji lampki z W8 ale nie trafiłem na nic ciekawego. Zainstalowałem takową u siebie, wtyczka zasilająca była identyczna jak fabryczna, lampka pasuje p&p. Czerwone diody natomiast mają do ich zasilania wyprowadzony dodatkowy przewód, który w wersjach po 2gim lifcie najlepiej wpiąć do wtyczki sterowania światłami. W wersjach przed 2gim liftem wiadomo do sterowania światłami jest manetka, więc opcja odpada - ale można kabel wpiąć do gniazda bezpiecznika świateł postojowych - efekt ten sam. Jednak po wpięciu się w światła postojowe diody świecą się przez cały czas użytkowania auta.

Pytanie. Czy ktoś ma pomysł jak i gdzie można wpiąć się z zasilaniem owych diód? Rozważałem możliwość wpięcia się w zasilanie lampki podsufitki, wtedy po jej włączeniu bądź otwarciu drzwi diody będą się paliły, jednak to mało oryginalne. Może da się wykonać instalację tak aby diody zapalały się razem z oświetleniem nóg (które mam w planie) i całego wnętrza, ale dodatkowo była możliwość uruchomienia ich np osobnym włącznikiem?

Proszę o sugestie, nie chcę odwalić wiochy :F wolę, żeby było to coś zbliżonego do jakiejś funkcjonalności z fabryki.

PS. mam instrukcję instalacji dodaną od sprzedawcy, czy zna ktoś efekt podłączenia w polifcie? Czy diody gasną po zmianie świateł z postojowych na mijania?

lampka:

http://s4.postimage.org/6o86kkc7d/DSC_0696.jpg

wepnij sie w wtyczke licznika T26a w pin 19 tam sie wpina przewod od podswietlenia lampki w8

---------- Post dopisany at 19:01 ---------- Poprzedni post napisany at 19:00 ----------

i zmien temat na montaz lampki "ala passat w8"

Opublikowano

Powiedz mi czy podejcie ta lampka z pierwszego linku do mojego ADRa z szyberdachem 1995, nic tam nie będzie przeszkadzało? Nie chce sie naciąć że potne podsufitkę a tu mi coś nie wejdzie...

Opublikowano

Jeżeli zrobisz to uważnie i bez pośpiechu, nie wycinając zbyt wielkiego otworu to nie widzę żadnych przeszkód żeby ładnie siedziała w podsufitce :wink:

• 6 lat później...
Opublikowano
Jak włącza się ambiente w fabrycznie zainstalowanej lampce z W8/R32 ? Po zapłonie czy po przekręceniu świateł ? Wiem, że ambiente z lusterka załącza się od razu po zapłonie, ale jak jest z lampką ?

Edytowane przez locarno

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam forumowiczów 

Sorry że Passat ale podłączenie raczej na 99,99 % będzie takie same a może to komuś też się przyda a niechce zakładać nowego tematu i zaśmiecać forum 

Proszę wszystkich o pomoc podłączeniu lampki oświetlenia kabiny VW PASSAT B5 FL z szyberdachem , wszędzie na internecie są schematy i gotowe kostki bez szyber dachu a ja mam z szyberdachem i nie mam pojęcia jak to podłączyć

Lampka jest z Skody Super B z mojej starej lampki wychodzą 2 kostki

kostka z 3 żyłami
kostka z 5 żyłami

Druga sprawa jakie tam kupić diody żeby zmienić podświetlenie przycisków itp.

Czy ten potencjometr będzie chodził zgodnie z moim szyberdachem

Jeszcze jedno jaki jest nr tej Lampki oryginalnej z Passata W8 z szyberdachem i podświetleniem 

W ASO na dzień dzisiejszy taka lampka kosztuje 600 zł 

Same diody podświetlenia przycisków kolor czerwony w ASO także nie dostępny 

Jeszcze raz proszę wszystkich o pomoc

IMG_3153.jpg

IMG_3152.jpg

IMG_3151.jpg

IMG_3148.jpg

IMG_3149.jpg

IMG_3150.jpg