Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Popychacze zaworowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy te popychacze jak tak stukają to trzeba je wymienić czy tak powinno być na zgaszonym silniku? Każdy tak stuka nawet te wciśnięte silnik chyba AVF. Naciskałem je śrubokrętem :kox:.

tutaj mam film: WRZUTA - popyc

Opublikowano

A cos dzialałes przy silniku ??? czy samo z Siebie zrobiło sie to ?

Opublikowano
  • Autor

Zwykła wymiana uszczelki pod pokrywą bo ciekła. Nie stukają jedynie te maksymalnie wciśnięte.

Opublikowano

CZasem jest tak po zrobieniu glowicy jak hydraulike sie czysci ze po paru tysiącach kilometrów dopiero sie na pompuje i ucicha ale jak nic takiego nie robiles to moze byc juz wyciuchana ale raczej proponował bym go dobrze przegonic żeby ja napompowało:)

Opublikowano

Niedługo z ciekawości będę zagladał pod pokrywę zaworów sprawdzić jak ma się sytuacja z popychaczami i wałkiem (przebieg 225 tys). Podobnierz popychacze w naszych autach powinno sie wymieniać co 200 tys km???. Silnik pracuje prawidło, nie jest głośny. Warto go ruszać skoro chodzi dobrze, czy raczej wymienić popychacze przy wymianie rozrządu za 25 tys km.

Opublikowano

Z jednej strony popychacz jak sprawdza sie to sie go nikt nie czepia :) ale jak stukają to jest drazniące :/:D ja jesli już mial bym wymieniac to bym poczekał do wymiany rozrządu :) ale jak nic się nie dzieje to po co ???:) nie wiem ile może kosztowac taki popychacz ale jesli juz to wymieniac trzeba wszystkie :)