Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błędy 16396, 17536, 17544 - czujnik wału i przepływomierz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Robiłem w aucie ostatnio parę rzeczy bo już nadeszła chwila. Zatem, wycięty został katalizator (została pusta pucha od kata), wymieniony napinacz łańcucha, pompa paliwa i pompa oleju plus oczywiście olej i filtr. Turbina została zregenerowana. Silnik odzyskał moc, ale jeszcze nie chodził równo, po podłączeniu do kompa wyszła cewka na 4 cylindrze. Po wymianie i skasowaniu błędów przestało rzucać silnikiem jednak auto straciło moc i zaczęło się dusić.

Po jakimś czasie pojawiły się znowu błędy jak w temacie. Silnik ma więcej mocy, chodzi nie równo i kopci na czarno (za dużo paliwa).

Jeżeli chodzi o 16396 - czujnik położenia wału to już zamówiłem nowy czujnik.

Nie wiem co z pozostałymi i czy ten katalizator pusty może być czy lepiej wstawić tam jakąś rurę ?

Poniżej błędy:

Screen_Shot_2013_03_04_at_21_03_29.jpg

Opublikowano

pierwsze bład jest powodem 2 pozostałych jak ustawiłes łancuch ?

Opublikowano
  • Autor

Nie ustawiałem go osobiście, w warsztacie to robili. Mogli to zje .. psuć ? Mam wrażenie że nie jest to najlepszy warsztat.

EDIT: Rozmawiałem z warsztatem, wstawili używany napinacz i mówią że to może być wina napinacza, że niby był ok ale jakoś po przejechaniu dosłownie kilku dziesięciu km jest zjebany już mam ich dość, partacze pierd ... ***

Opublikowano

napinacz musi byc sprawny i przy wymianie trzeba ustawic koła na znaki i musisz miedzy znakami miec odpowiednia ilosc ogniwek .

Opublikowano
  • Autor

Ile ma być ogniwek pomiędzy znakami ? Czy to może być kwestia czujnika ?

Opublikowano

miedzy znakami powino byc 15 beczułek . bład 16396 nie mówi nic o zadnym czujniku tylko o nie osiagnietym wartosci przestawienia wałka ssacego .moze to byc spowodowane uszkodzona cewka w nastawniku , zbyt niskim cisniem oleju ,uszkodzonym napinaczem ( nastawnikiem łancucha ).