Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprężyny H&R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Aktualnie na aucie ( A4 B6 AVANT 1.9 130 2001r ) siedzi zawieszenie 1BE, ale skończyła mi się prawdopodobnie prawa tylna sprężyna bo usiadł prawie 1cm niżej. Kolega ma na sprzedaż sprężyny H&R o oznaczeniu M/U 29369HA ® , X/A 29369VA (F) ( niestety żadnych fotek jak auto na nich stało ) . Możecie mi powiedzieć jaka jest charakterystyka tego zestawu, o ile obniżą auto? Pozdro

Opublikowano

Sprężyny sportowe H&R Audi A4 B6 Lim.+Avant Sedan+SW typ 8E 2WD 11/2000>

obniżenie 35/35mm

(uwagi producenta: do 1.050 kg dopuszczalnego nacisku na oś przednią, wł. z . Facelift 04/05, )

nr kat :29369-1

W zestawie :

VA 29369-1VA przód/HA 29369 HA tył

Opublikowano
  • Autor

dzięki wielkie feniks79 za szybką i wyczerpującą odpowiedź. Tak myślałem, że będą minimum -30mm , na te nasze "piękne" drogi to raczej lipa coś takiego wrzucić :kwasny: Pozostaje szukać 1BE albo 1BV w takim razie. PS. Jeśli na sprężynie są dwa zielone i jeden niebieski pasek to podejdzie do mojej A4?

Opublikowano
Pozostaje szukać 1BE albo 1BV w takim razie

1BE jak dla mnie jest za miękkie przy 16' 205/55, jeszcze z 1BV nie miałem okazji porównać niestety

osobiście bym szukał Eibach pro kit (mają dobrą opinie i znośny komfort-choć tutaj duzy udział mają amorki z jakimi współpracują)

H&R jest moim zdaniem zdecydowanie twardszy od Eibacha, porównywalny z Weitec

Opublikowano
  • Autor

no faktycznie przy pokonywaniu dajmy na to progu zwalniającego buda dosyć znacznie się ugina i pewnie dużo nie brakuje żeby zaczęło obcierać, kolo zima 15' 195/65 . Amorki nie wiem jakie siedzą ale tydzień temu na stacji pokazało 90%.

Opublikowano
Pozostaje szukać 1BE albo 1BV w takim razie

1BE jak dla mnie jest za miękkie przy 16' 205/55, jeszcze z 1BV nie miałem okazji porównać niestety

osobiście bym szukał Eibach pro kit (mają dobrą opinie i znośny komfort-choć tutaj duzy udział mają amorki z jakimi współpracują)

H&R jest moim zdaniem zdecydowanie twardszy od Eibacha, porównywalny z Weitec

dla mnie H&R jest o wiele lepiej wybiera dziury, jest bardziej komfortowy niz ORI s-line:wink:

Opublikowano
  • Autor

gdyby nie to obniżenie -35mm to na pewno bym się zdecydował :wink: -20mm to chyba max na nasze drogi. Kumpel za te H&R ( komplet 4szt ) chce 350zł, dużo?