Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wycena szkody

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolego jak nie ufasz lakiernikowi to daj sobie z nim spokój. Wstaw do ASO tam się w zamienniki nie bawią. Niech po naprawie dadzą Ci fakturę. Sprawdz czy faktycznie co być nowe to jest nowe. Ja nie bawił bym się z tym lakiernikiem bo on proponuje Co rozwiazanie bezgotówkowe czyli kasa na jego konto.

Opublikowano
  • Autor

tak kasa na jego konto ale spisujemy odrębną umowę (on zobowiązuje się do wypłaty uzyskanego odszkodowania pomniejszonej o 15%)

Opublikowano

Wstaw Auto do aso. Sam tak zrobie bo rzeczoznawca z generali wycenili mi auto na 697zl i tez zderzak za 177:naughty: a do wymiany jest zderzak ori w aso kosztuje bagatela 1800-2000zl + lakierowanie prawe nadkole oraz kierunkowskaz. U mnie koszt lakierowania byl 1,5 raza wyzszy niz czesci zamienne. Ale najpierw znajomy ma zobaczyc czy uda sie cos z tym zrobic. zajmuje sie takimi sprawami i ma napisac odwolanie podobno ma to cos dac

Opublikowano
  • Autor

rozmawiałem wczoraj z gościem który zajmuje się odzyskiwaniem ubezpieczeń, w poniedziałek jadę do niego na oględziny auta (jest to dobry kolega brata) powiedział że kasy ode mnie nie weźmie ale załatwi fakturę za auto zastępcze i ta kaska dla niego a za uszkodzenie auta wydrze od warty ok 3kpln

Opublikowano

Dziś dostałem wycenę i mi trochę ciśnienie podnieśli. Z tego wynika że nawet jak bym kupił używane części to się w tej cenie nie zmieszczę :(

Odszkodowanie wypłacane jest z ubezpieczenia sprawcy, kolizja nie z mojej winy.

Co o tym sądzicie ?

kosztorysy.jpg

kosztorys1.jpg

Opublikowano

Jedz do jakiegs sklepu z czesciami i niech ci zrobia proforme wyceny nowych oryginalnych czesci bo zgodnie z uchwala z dnia 12 kwietnia 2012 roku nie maja prawa dawac ci zamiennikow ani zadnej amortyzacji.

Polecam lekture: Małgorzata Więcko - Wybór części zamiennych do naprawy pojazdu z obowiązkowego ubezpieczenia OC pojazdów - Monitor Ubezpieczeniowy nr 34 - czerwiec 2008 - Rzecznik Ubezpieczonych

Oraz kontakt z Rzecznikiem ubezpieczonych tam ci powiedza co i jak

Sam teraz walcze z Generali gdyz policzyli mi zderzak za 177 zl:grin:

Ja napisalem im tak:

"Po konsultacji z Rzecznikiem Ubezpieczonych oraz powołując sie na

Uchwałę składu 7 sędziów SN z 12 kwietnia 2012 r. (sygn. akt III CZP

80/11) oraz art.363k.c. i art.361k.c., prosze o ponowną kalkulacje mojej

szkody o numerze: xxxxxxxxxxx w

oparciu o ceny oryginalnych część o czym mówi w/w uchwała. "

Ai jeszcze jedno odnosnie naprawy. To Ty decydujesz czy chcesz kase czy zeby ci naprawili samochod i nie masz obowiazku przedstawiania faktur bo to jest tajemnica handlowa warsztatu badz sklepu jedynie kosztorys. Jesli beda sie upierac w sadzie masz wygrana sprawe zapadlo juz tyle wyrokow ze hohho:) poszukaj i poczytaj jesli ci sie nie spieszy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

niedawno tak wlaczyłem z warto. doswiadczenie jedno: nie ma sensu wymieniac sie z nimi zadnymi pisemkami. zawsze tak samo odpisza.

naprawiaj auto i wysylaj do nich faktury VAT - zaplaca, i to nawet szybko :)

chyba ze chcesz "zarobic" na swojej szkodzie :/

Opublikowano

No właśnie też już słyszałem opinię że w Wartą to tym bardziej ciężko ugrać :/