Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zamiana lamp tylnych na LED

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

image.jpg

To jest zdjęcie mojej lewej kostki . Co z przewodem czarno czerwonym skąd go pociągnąć?

Analogicznie tez będzie brakować w prawej lampie jednego przewodu.

Co z rozpiską pinow kostki 8 pinowej ze zdjęć wyżej?

Jak zamienić piny ze starych kostek do nowych?

Proszę o rozpisanie kostek lamp w klapie.i skąd pociągnąć 5 brakujący kabel do ledow w blotnikach?

Opublikowano
  • Autor

Czy znajdzie się ktoś kto rozpisze to od a do z?

A masz zdjęcie gdzie się wpisać w te wtyki 17 pin?

Opublikowano
  • Autor

---------- Post dopisany at 21:25 ---------- Poprzedni post napisany at 21:13 ----------

[/color]I czy do modułu komfortu do zlącz T17o oraz T17p musimy wprowadzać nowe piny czy już tam są te kable i wystarczy się podpiąć?

Opublikowano

Na schematach jest rozpiska wtyk lamp w błotnikach oraz wtyk lamp w klapie ( po Polsku ) od wtyki 17 PIN z KOMFORTU do wtyczek w lampach .

Wystarczy tylko powyciagac PINY i powkładac je do nowych wtyczek pod lampy LED wg. schematu ( raczej to jest bardzo prosta czynność :wink: )

w Komforcie oczywiscie ze nie ma brakujących PINOW .

Co do Adaptacji poszczególnych kanałow nie wszystkie Komforty da sie zakodować .

VCDS jest niestety za słabym kablem do tego , ja uzywam VAG CAN PRO .

Opublikowano
  • Autor

U mnie w elsie się coś popieprzylo i nie wyświetla mi schematów elektrycznych.Co do podłączenia to już wiem widać dokładnie które piny na schemacie. Coś mnie wczoraj ociemnilło.

Dziękuje ci bardzo za pomoc. Dziś przeciagam kabelki.

---------- Post dopisany at 05:29 ---------- Poprzedni post napisany at 05:01 ----------

]Jeszcze tylko jedna kwestia co do wtyk T17o oraz T17p czy są na nich opisane piny? Czy tez trzeba mieć schemacik?

Opublikowano

Zawsze było i jest ze na kazdej wtyczce jest opis numerów pinów .

W Komforcie sa tylko te dwie wspomniane wtyki 17 PIN-owe i nie mozna je pomylić .

Dodatkowo do PINÓW w lampach pasuje załozyć gumki uszczelniajace na przewód co by woda (wilgoć ) sie nie dostawała np. 1J0 972 741

Opublikowano
  • Autor

ok. zakupie odrazu w serwisie. a masz może nr kat. pinów do wtyki 17 PIN bo coś w serwisie nie moga znależć :D

i jeszcze pytanko przewód czarno czerwony z lewej lampy ma iśc do pinu nr9 w czarnej wtyczce T17o.

Ale tam juz mam przewód biało-szary. mam sie wlutować w niego?

Na zdjeciu ten przewód jest obok czarno zielonego.

IMG_1010.jpg

---------- Post dopisany at 11:11 ---------- Poprzedni post napisany at 11:03 ----------

czarno-żółty przewod( z lampy prawej) do wtyczki brazowej T17p wchodzi do pinu 10(jest wolny) więc tu nie ma problemu

Według schematu podłączenia lampy prawej :

z Pinu nr 2 z lampy prawej w klapie idzie przewód szaro-biały do pinu nr 8 we wtyczce czarnej T17o

Natomiast u mnie jest w tym pinie przewód czarno-zielony(zdjęcie wyżej) Rozumiem iz trzeba instalację pozamieniać tak jak na schemacie.

Więc do dołożenia nie są tylko dwa przewody lecz jeszcze trzeba pozamieniać tamte tak?

---------- Post dopisany at 19:58 ---------- Poprzedni post napisany at 11:11 ----------

Przewody(piaty przewód lamp w blotnikach) pociagniete jutro wrzuce fotki. Jak skończę dodam wszystko do działu zrób to sam jak bedą chętni:D