Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pasek klinowy alternatora 1.9 TDI 2004r B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam takie pytanko, muszę zdemontować sprężarkę klimy a nie chcę uziemić auta. Wiem, że można założyć krótszy pasek wielorowkowy pomijający ją. Orientuje się może ktoś jakiej długości powinien to być pasek. U mnie klima jest na jednym pasku z alternatorem i pompą wspomagania, pytanie czy może dało by radę zastosować pasek z wersji gdzie klima była na osobnym pasku??

Opublikowano

Chcesz śmigać Audi bez klimy ?? Wiosna nadchodzi lato za pasem a Ty bez klimy ?? a co się stało ze sprężarką ??

Kłopot w tym że B6 to nie było wersji bez klimy :wink: jeśli podejdzie to może od B5 z tym że w B5 było pasek oddzielny na klimatyzację i na wspomę oraz alternator i przede wszystkim miał 5 rowków a w B6 miał 6 rowków. Weź kawałek sznurka owiń to jak ma być jedź do sklepu z paskami mają miarkę to ci zmierzą i dobiorą coś odpowiedniego. Ja bym tak radził bo tak będzie najprościej, że byś miał blisko do mnie bym Ci pomógł.

Opublikowano
  • Autor

Odpuszczam kombinowanie, w czwartek jadę do fachowców nie się zajmą tematem. Ogólnie próbowałem wymienić gumki w sprzęgle klimy i oberwałem ten trzpień na wałku. Chciałem dalej sam kombinować, i narazie jeździć bez sprężarki. Mam nadzieję, że uda się odratować sprężarkę