Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRE] Zawór recyrkulacji spalin EGR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje pomocy odnośnie informacji dotyczącej części zamiennej zaworu EGR, jakiś czas temu zapaliła się kontrolka check engine a auto na początku z przerwami a później prawie całkowicie straciło moc, słychać było tez nietypowy dźwięk spod maski.

Po odłączeniu zaworu wszystko wróciło do normy, chciałbym dokonać wymiany uszkodzonej części natomiast mam problem w znalezieniu części zamiennej.

W oryginale nr. części to 03G 131 501 R, przeszukując allegro znajduję zamienniki SIEMENS VDO z końcówkami B,J,Q, moje pytanie czy jest jakaś różnica między tymi oznaczeniami czy też całkowicie nie ma to znaczenia.

Znalazłem jedynie używany z tym samym oznaczeniem: VW Audi 2.0 TDI zawór EGR 03G 131 501 R (3090478086) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

czy warto zastanawiać się nad używką czy lepiej dołożyć te 400zł i kupić nowy?

Lub może coś takiego z niedużym uszkodzeniem: ZAWÓR EGR AUDI A4 A6 2.0 TDI 2.0TDI 16V NOWY ORYG. (3085878628) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. czy lepiej nie kombinować, jak radzicie?

Dodatkowo może ktoś mógłby polecić sprawdzonego sprzedawcę (aukcje) u którego mógłbym nabyć tą część w niezbyt wygórowanej cenie, z tego co widzę ten zawór można kupić w dość dużym przedziale cenowym od 450-700zł.

Dzięki za wszelkie porady.

Opublikowano

Witaj.

Numery czasami mogą w trakcie ulec zmianie, producent zamienia numerację a więc nie znaczy że nie będzie ok.

W/g moich informacji i katalogów będzie pasować, u mnie też to zamienia sie na VDO z B po OE a więc śmiało. Mam taki zawór dostępny.

Opublikowano
  • Autor

Dzięki serdeczne za informację i potwierdzenie tego co przypuszczałem, niestety odpowiedź przyszła trochę późno i między czasie nabyłem w ciemno sugerując się jedynie opisem aukcji i modelem auta nowy z VDO. Mam nadzieje że nie przepłaciłem (450zł + 20zł przesyłka). W poniedziałek wymiana.

Opublikowano

Cena bardzo dobra :)

Opublikowano
  • Autor

Fajnie, to tylko tak informacyjnie zawór wymieniony wszystko wróciło do normy koszt wymiany 100zł.

Temat zamknięty z mojej strony.

Dzięki.